Cum folosești orice căști la PlayStation 5 sau PS 4, fără să-ți cumperi modelele extravagante de la Sony

Cum folosești orice căști la PlayStation 5 sau PS 4, fără să-ți cumperi modelele extravagante de la Sony

Încă de la primele versiuni de PlayStation, Sony ți-a oferit niște căști foarte atrăgătoare, cu o serie stufoasă de funcții utile, pentru consolele sale. Nu ești însă obligat sub nicio formă să le folosești.

În teorie, PlayStation 4 și PlayStation 5 au conectivitate Bluetooth. Acea funcționalitate nu este însă dedicată posibilității conectării de căști sau boxe Bluetooth la consolele Sony. Dacă vrei căști complet wireless pentru PS4 sau PS5, soluția unică propusă de japonezi este să achiziționezi căștile din seria Pulse 3D sau PS4 Surround 7.1 Platinum.

Din fericire, dacă nu vrei să dai atâția bani pe o pereche de căști, vechile tale căști de la telefon fac de asemenea o treabă decentă dacă nu vrei să-ți deranjezi vecinii sau colegul de apartament. În același timp, dacă ai făcut o investiție semnificativă într-o pereche de căști, precum Bose QC35 sau Bose Headphones 700, acelea pot fi de asemenea conectate la consolă, cu condiția să ai în vedere un artificiu.

Atât controllerul DualSense livrat cu consola PlayStation 5, cât și controllerul DualShock 4 incorporează la bază o mufă stereo de 3,5 milimetri. La un moment dat, acea mufă era asociată doar cu ideea conectării unor căști pentru a te auzi cu partenerii de echipă într-un joc de Call of Duty. Acum, te poți bucura de o experiență audio completă folosind aceeași ieșire audio.

Conectează căștile tale preferate la portul audio dintre stick-urile analog și, imediat, ar trebui să auzi întreaga coloană sonoră a jocului tău în căști. Dacă nu se întâmplă imediat, pe PlayStation, apasă odată pe butonul PS pentru a accesa Control Center. Intră la Sound, navighează la Output Device și selectează Headset (Controller). Tot de acolo, poți ajusta volumul pentru sunetul din căști.

Pe PS4, dacă nu auzi sunetul din joc în căști, apasă pe butonul PlayStation de pe controller și, din meniul de navigare rapidă, Quick Menu, intră la Sound/Devices și optează pentru Output to Headphones – All Audio. Sistemul este unul cât se poate de prietenos, iar dacă ai niște căști confortabile, este posibil să uiți de firul dintre controller și căști.

Citește și: