24 apr. 2021 | 12:21

Cum dezactivezi rularea automată a clipurilor de pe YouTube, când navighezi în ecranul principal

ACTUALITATE
Cum dezactivezi rularea automată a clipurilor de pe YouTube, când navighezi în ecranul principal

Aplicația de mobil de la YouTube începe să fie din ce în ce mai supărătoare, mai ales de când a început rularea automată a clipurilor în ecranul principal de navigare, fără să le atingi.

Creatorii YouTube încep să devină din ce în ce mai agresivi cu funcțiile noi, multe dintre ele inutile. În mod obiectiv, câteva dintre actualizările recente fac mai mult rău decât bine și te forțează să faci eforturi semnificative pentru a găsi soluții la niște situații care, până mai ieri, nici nu existau.

Una dintre opțiunile recente care ”m-a scos la pensie” ține de redarea automată a clipurile în ecranul principal al aplicației YouTube. Practic, tu navighezi printr-o listă aparent infinită de clipuri și toate încep să ruleze în modul silențios.

La prima vedere, ai crede că te ajută să-ți faci o idee despre conținutul din clip, dar nu este deloc așa. Acele clipuri cu care ai stat câteva minute pe ecran sunt imediat adăugate în istoricul tău de vizionări, fără nicio intervenție din partea ta.

Mai mult decât atât, dacă ai vizionat intenționat o parte dintr-un clip și intri pe YouTube, acela începe să ruleze automat în modul silențios de unde ai rămas, doar că tu nu auzi și poate nici nu ești foarte atent la acest lucru. Astfel, aplicația de streaming ți-a făcut ”o favoare” și ai pierdut o bucată dintr-un podcast sau tutorial pentru că s-a continuat redarea fără ca tu să faci nimic.

Ca lucrurile să fie stupide până la capăt, până și denumirea în spatele căreia YouTube ți-a ascuns această setare pentru a dezactiva nu are o legătură evidentă cu ceea ce face. Pentru a dezactiva redarea automată a clipurilor în modul silențios în ecranul principal al aplicației și în diverse fluxuri de clipuri, fă un tap pe fotografia ta de profil din dreapta sus. Intră la Settings sau Setări și fă un tap pe ”Redare cu sunet dezactivat în feeduri”. La fel ca în captura de mai jos, optează pentru dezactivează. Implicit, este ”Activat mereu”. Modificarea va intra în vigoare în timp real.

redare cu sunet dezactivat youtube feed

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele