YouTube, reacție după scandalul făcut de Diana Șoșoacă în Parlament: ce mesaj a primit Senatul

YouTube, reacție după scandalul făcut de Diana Șoșoacă în Parlament: ce mesaj a primit Senatul
Sursa foto: Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Senatul ar fi primit un avertisment de la YouTube în urma scandalului făcut de senatoarea Diana Șoșoacă la Comisia Juridică.

Parlamentul a fost marți scena unor noi tensiuni în care a fost implicată senatoarea Diana Șoșoacă. Cunoscută pentru opiniile legate de purtarea măștii, acesteia nu i s-a permis accesul la Comisia Juridică. De aici, lucrurile au degenerat și cei de la YouTube au transmis un mesaj de avertisment legat de aceste imagini.

Adminstratorii contului Senatului au primit un mesaj potrivit căruia pagina instituţiei va fi închisă, dacă mesajele care instigă la nepurtarea măştii vor continua, a declarat preşedintele Comisiei juridice a Senatului, liberala Iulia Scântei.

YouTube, avertisment după scandalul cu Diana Șoșoacă

Printre primele măsuri luate de YouTube se numără și ștergerea mesajelor de acest tip ale Dianei Șoșoacă, spune Iulia Scântei.

„Pagina YouTube a Senatului a fost închisă pentru anumite înregistrări video cu luări de cuvânt ale Dianei Şoşoacă, pentru că instigă, contrar politicii asumate de canalul respectiv, la nepurtarea măştii. (…) Pentru prima sesizare transmisă Senatului, a celor care gestionează politica YouTube online, s-a acordat un avertisment şi au fost şterse acele înregistrări video care figurau pe pagina YouTube a Senatului. A fost un termen scurt, acordat de ei, cu titlu de preaviz. S-a explicat şi motivul pentru care vor fi şterse şi că repetarea postării pe canalul YouTube a acestor mesaje video, care instigă la nepurtarea măştii, vor fi interzise cu desăvârşire, inclusiv pagina Senatului, dacă nu se va conforma”, a precizat președinta Comisiei Juridice.

Mesaje care ar încălca politica platformei

Senatoarea PNL susține că ședința de la Comisia juridică nu s-a putut ține din cauza comportamentului senatoarei Dianei Şoşoacă.  Astfel, a fost suspendată dezbaterea sesizării grupului PNL prin care se solicita analizarea „derapajelor” de comportament ale senatoarei.

Senatoarea, care a candidat pe listele AUR, a apărut la ședință cu o mască transparentă, care-i acoperea parțial gura și nasul. Președintea comisiei, Iulia Scântei, a încercat să o oprească, pentru că „poartă o mască (de protecţie sanitară) neconformă”. Şoşoacă a intrat în sală, de două ori, în pofida acestui avertisment. Ea şi-a manifestat îndelung nemulţumirea atât în comisie, cât şi la uşa sălii de şedinţă, vizavi de obligaţia de a purta o mască „ce nu o apără de virus”.

Contul de YouTube al Camerei Superioare a Parlamentului- Senatul României – are aproximativ 7.800 de abonați. Acolo se transmit ședințele de plen și cele din diversele comisii de specialitate, dar și alte dezbateri și conferințe găzduite de senatori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: