Cum arată piața muncii din România: un angajat din trei vrea să-și schimbe jobul, la anul. Care sunt motivele

Cum arată piața muncii din România: un angajat din trei vrea să-și schimbe jobul, la anul. Care sunt motivele

Nu mai e mult până pășim în noul an și trebuie să vedem unde ne situăm pe piața muncii. Un angajat din trei vrea să-şi schimbe jobul în 2022.

Motivele pentru acest lucru sunt variate. Unele sunt legate de birou şi de modelul de lucru din companie, conform rezultatelor unui sondaj publicat de un dezvoltator imobiliar pe segmentul de birouri de clasa A.

„Spaţiile de lucru au rămas un factor decisiv în luarea deciziilor privind alegerea locului de muncă, în contextul în care sănătatea birourilor este în continuare esenţială pentru recâştigarea încrederii angajaţilor, iar pandemia nu dă semne că se apropie de final”, potrivit unui sondaj iniţiat de Genesis Property, citat de Agerpres.

Așa arată piața muncii în momentul de față

Angajații au în continuare pretenții, așadar, la spațiile de lucru. De asemena, peste o treime dintre ei spun că ar putea lua în calcul o schimbare de job în 2022 bazată inclusiv pe motive legate de siguranţa biroului lor sau de sistemul de lucru planificat de angajator pentru anul viitor.

Observăm că pandemia a afectat, astfel, percepția angajaților. Peste 81% dintre respondenţii la sondajul menționat sunt de părere că vor lucra în sistem hibrid sau doar de la birou în 2022. Doar 11% cred că angajatorul va opta ca echipa să continue să lucreze doar de acasă începând din ianuarie.

Astfel, tot mai mulţi angajați simt nevoia ca biroul lor să se adapteze nevoilor actuale şi să le ofere un cadru mai potrivit şi mai sigur pentru a lucra.

„După aproape doi ani de la începutul pandemiei, tot mai mulţi români au devenit mai optimişti în ceea ce priveşte evoluţia lor profesională, pe măsură ce campania de vaccinare a accelerat în toamna acestui an, iar o parte semnificativă s-a întors măcar parţial la birou. Astfel, aproape trei sferturi dintre angajaţi consideră că 2022 va aduce o evoluţie favorabilă a vieţii lor profesionale, un semn firesc al creşterii încrederii oamenilor în economie şi în atenuarea efectelor pandemiei anul viitor”, spune Teodor Stoica, director de resurse umane în cadrul Genesis Property.

Citește și: