Țara din Europa care are record de vaccinări în pandemie. S-au imunizat 1,5 milioane de oameni în 24 de ore

Țara din Europa care are record de vaccinări în pandemie. S-au imunizat 1,5 milioane de oameni în 24 de ore
Tara din Europa care are record de vaccinari in pandemie

Situație incredibilă în una dintre cele mai vizitate și controversate țări din Uniunea Europeană. Aproximativ 1.5 milioane de oameni s-au vaccinat împotriva coronavirusului, odată cu răspândirea noii tulpine Omicron pe continentul european. Cetățenii au stabilit un nou record. Despre ce stat civilizat este vorba. Precendentul record a fost atins în luna iunie a acestui an.

Statul din Europa unde peste un milion de oameni s-au vaccinat într-o singură zi

Miercuri, 15 decembrie, un nou record de vaccinări anti-COVID a fost depășit în Germania. Mai bine de un milion și jumătate de nemți s-au imunizat împotriva coronavirusului, stabilind un nou record de folosirea unor doze de vaccin într-o singură zi.

Apariția și răspândirea tulpinei Omicron pe continentul european a creat o stare de panică în rândul cetățenilor din Germania, care s-au îngrămădit în centrele medicale specializate pentru a se vaccina împotriva coronavirusului.

Conform datelor furnizate de către Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor, 1,49 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate miercuri în Germania. Acest număr record include aproape 1,3 milioane de doze de supra-rapel („booster”) şi 97.000 de vaccinări cu prima doză.

În data de 9 iunie 2021, 1.43 milioane de vaccinuri anti-COVID au fost înregistrate pe teritoriul Germaniei, în doar 24 de ore. Statisticile arată că 70% dintre cetățenii Germaniei, adică 58,2 milioane de oameni, sunt vaccinați anti-COVID cu schema completă.

Ce valabilitate ar putea avea certificatul verde COVID

Recent, Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat că perioada de valabilitate a certificatului verde pentru persoanele vaccinate anti-COVID cu schema completă, stabilită de Uniunea Europeană, ar fi de nouă luni de zile.

De asemenea, specialistul a adăugat faptul că acest interval poate fi prelungit după ce oamenii primesc și a treia doză de vaccin, cea de întărire a imunității.

„E o mică confuzie. Nu despre valabilitateea certificatului este vorba, ci despre porțiunea din certificat după vaccinare. S-a discutat 9 luni valabitate vaccinare pentru 2 doze, apoi valabitatea va fi prelungită prin administrarea unei doze suplimentare. Dacă se va ajunge la nivelul Uniunii Europene la concluzia de 9 luni, atunci și alte țări se vor conforma.

Intervalul de timp după doza booster va fi o altă etapă suplimentară. 9 luni doar pentru cei cu 2 doze, sau cu 1 doză, dacă s-au vaccinat cu serul de la Johnson&Johnson”, a mărturisit ministrul Sănătății Alexandru Rafila la Realitatea PLUS.

În timp ce în Germania peste 1,5 milioane de cetățeni s-au imunizat anti-COVID, în România situația se află la pol opus, iar rata de vaccinare a scăzut considerabil față de lunile trecute.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI