Cum ar arăta primul iPhone pliabil: 2021, anul în care Apple vine cu surpriza

Cum ar arăta primul iPhone pliabil: 2021, anul în care Apple vine cu surpriza

Știu, la prima vedere, ești tentat să spui că Apple s-a gândit cam târziu să intre pe această nișă a telefoanelor pliabile. Dar gândește-te că gigantul din Cupertino n-a fost primul nici când a fost vorba de telefoane 5G. Și asta n-a fost neapărat rău.

iPhone ar putea avea o surpriză pentru fanii săi anul acesta – e vorba de primul telefon iPhone pliabil, o nișă pe care americanii din Cupertino nu s-au dus până acum. Posibil să fi vrut să aștepte să vadă în ce direcție merge piața, să studieze îndelung și abia apoi să vină cu ceva similar.

Primul telefon pliabil a fost inventat de chinezi, dar sud-coreenii de la Samsung sunt cei care l-au făcut popular. Posibil ca 2021 să fie anul în care și Apple să vină cu așa ceva.  Se pare că în Cupertino se coace ceva în acest sens.

Primul telefon pliabil iPhone, în 2021?

Se pare că Apple n-a renunțat la ideea de a veni pe piață cu un telefon pliabil. Pe internet circulă diverse concepte și sunt mulți experți din industrie care caută să intuiască, sub o formă sau alta, cum va arăta primul iPhone pliabil. Dar din partea companiei n-a venit nimic oficial.

Se pare că americanii de la Apple au testat deja două modele iPhone pliabile în fabrica Foxconn din Schenzen, China. Și ambele prototipuri au trecut testele interne, ceea ce sugerează că ar putea apăra pe piața curând, potrivit zvonurilor de pe MacRumors.

Unul dintre dispozitive s-ar plia în mod vertical – precum modelul Galaxy Z Flip al celor de la Samsung. Al doilea ar fi, de fapt, un dispozitiv cu două ecrane, conectate printr-un mecanims de tip balama – după modelul celor din seria Huawei Mate.

Cum spuneam, ideea celor de la Apple nu e nouă, teste se fac deja de ceva vreme, dar un model ar putea apărea pe piață în 2021. Mai ales că e anul schimbărilor de strategie și poate fi, cumva, definitoriu pentru actorii din tehnologie, inclusiv pentru Apple, așadar.

Gigantul din Cupertino a înregistrat un brevet în acest sens încă din 2017, un an mai târziu se vorbea de faptul că primul pliabil iPhone ar putea veni în 2020, dar iată că nu s-a întâmplat. Posibil ca și pandemie să fi influențat aceste planuri ale producătorului american. Fanilor le rămâne, așadar, să spere la 2021.

Dacă nu se va întâmpla nimic anul acesta, rămâne de văzut.