31 mai 2019 | 15:09

Un nou brevet de invenție dezvăluie viitorul telefon pliabil de la Apple

ACTUALITATE
Un nou brevet de invenție dezvăluie viitorul telefon pliabil de la Apple
Techblog

Samsung Galaxy Fold a venit și a plecat cu coada între picioare. Huawei încearcă norocul cu Mate X, iar Apple se pregătește să intre în ring cu un telefon pliabil.

În acest brevet de invenție putem vedea un dispozitiv care se poate plia nu doar o dată, ci de două ori. Brevetul descrie utilizarea a unui material mixt pentru telefon pliabil.

Apple ar utiliza un material flexibil în zona balamalei, în locul unde se pliază, iar în rest ar apela la sticlă. Asta este partea cea mai bună. În acest moment, producătorii folosesc un plastic pentru a proteja ecranul flexibil, iar asta face ca telefonul să nu se simtă premium. Am testat Mate X și exact asta este senzația pe care o ai atunci când atingi ecranul.

Îmbinarea materialelor ar putea fi o soluție salvatoare pentru Apple.

Deși i-am zis telefon pliabil, Apple nu menționează dacă acest dispozitiv este un telefon sau o tabletă. Compania din Cupertino a depus un brevet de invenție și pentru o baterie flexibilă în martie 2018.

De ce Apple vrea să facă un telefon pliabil

În plus, în octombrie anul trecut, biroul de brevete din SUA a publicat un brevet pentru un sistem magnetic de prindere pentru a ține pliat dispozitivul.

Este clar că Apple cercetează și vrea să facă un iPhone pliabil (să-i zică iPhone Fold sau e prea similar cu Galaxy Fold?). De ce?

Păi motivul este destul de clar. Vânzările de iPhone-uri și de smartphone-uri, în general, sunt în scădere, iar ca să remedieze situația gigantul din Cupertino are nevoie de ceva „wow”. Un smartphone pliabil ar putea fi soluția.

Aceasta este gândirea celor mai multor producători de telefoane. Trebuie să facă într-un fel să convingă oamenii să cumpere cel mai recent model de telefon.

Samsung a venit cu Galaxy Fold, Huawei se pregătește (vedem dacă se mai și lansează) Mate X, Motorola ar lucra la un telefon pliabil Razr, Xiaomi are unul în lucru, dar și alte companii precum Oppo, ZTE, LG sau Sony s-au declarat interesate de un astfel de dispozitiv.