Cum a ajuns Apple imună la pandemie: vânzările de iPhone și Mac au explodat, independent de preț

Cum a ajuns Apple imună la pandemie: vânzările de iPhone și Mac au explodat, independent de preț

Într-o perioadă în care industrii întregi din fiecare colț al mapamondului au fost îngropate peste noapte, giganți financiar precum Apple, Microsoft sau Google continuă să se bucure de cea mai bună perioadă din istoria lor.

În ultima săptămână, toate companiile importante au dezvăluit rezultatele financiare pe ultimul trimestru fiscal și toate au ilustrat motivul perfect pentru a-ți ține banii în acțiuni ale unor giganți din tech. Ca referință, acțiunile Google au crescut cu 80% în ultimul an.

După performanța incredibilă anunțată de Apple pe ultimul trimestru din 2020, gigantul din Cupertino continuă să aibă motive de celebrare și la ora actuală. Tocmai a anunțat rezultatele financiare pe primul trimestru din 2021 și sunt aproape șocante. Compania condusă de Tim Cook s-a bucurat de încasări de 89,6 miliarde de dolari, dintre care 48 de miliarde vin doar din vânzări de iPhone-uri.

În cazul în care este o surpriză pentru cineva, Apple tocmai a înregistrat cel mai profitabil trimestru din istoria companiei, de la fondare și până în prezent. ”Suntem mândri de rezultatele noastre financiare, care au inclus recorduri de încasări în fiecare din segmentele noastre geografice și creștere de două cifre (peste 10%) în fiecare dintre categoriile noastre produse, ducând numărul nostru de dispozitive active la un record fără precedent.”, s-a lăudat Luca Maestri, director financiar al gigantului.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când pandemia își făcea simțite efectele în fiecare colț al mapamondului, inclusiv în visteria Apple, lucrurile arată complet altfel în 2021. În continuare, iPhone-urile ține compania pe culmile gloriei. Acestea s-au bucurat de o creștere în vânzări de 66% față de aceeași perioadă din 2020. Apple nu oferă cifre exacte pe modele de iPhone, dar conectivitatea 5G de la iPhone 12 a motivat foarte mulți utilizatori să facă un upgrade.

Când vine vorba de Mac-uri, vânzările s-au reflectat în încasări de 9,1 miliarde de dolari, un alt record pentru Apple. Compania a vândut mai multe sisteme MacBook, iMac sau Mac mini în ultimele trei luni decât în ultimele șase luni din 2020, cu tot cu perioada de revenire la școală a elevilor și sezonul sărbătorilor de Crăciun. Până și iPad-urile au dus la încasări de 7,8 miliarde de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: