Șeful Apple care voia să pună pe telefonul tău cea mai tare opțiune de pe iPhone

Șeful Apple care voia să pună pe telefonul tău cea mai tare opțiune de pe iPhone

Independent de App Store și ecosistemul de servicii, între Android și iPhone diferențele s-au diminuat considerabil în ultimii ani. Dar Android încă n-are cel mai popular serviciu din iOS.

Un serviciu extrem de popular lansat de Apple e iMessage. Practic, a creat o copie pentru WhatsApp, SMS și chiar mail care să împrumute de la toate aceste platforme și să fie dependentă de sistemul de operare al Apple. Dar a fost o vreme în care Apple a luat în calcul să porteze iMessage pe Android.

În 2013, Eddy Cue era omul din interiorul Apple care voia să aibă iMessage și pe Android, și pe iPhone. „Trebuie să punem iMessage pe Android. Am câțiva oameni care investighează situația, dar ar trebui să-i alocăm tot timpul și să-l facem un proiect oficial”, susține Cue într-un schimb de mailuri.

Miza lui Cue, așa cum explică în mail, e că Google deja controlează căutarea pe internet, mailul, video (YouTube), browserul și n-ar trebui să piardă Apple bucata de mesagerie, notează The Verge. „Nu știu în ce feluri am putea-o monetiza, dar nu ne costă prea mult să ruleze”, a mai spus Cue.

iMessage pe Android a fost mereu un subiect de discuție, în ciuda popularității iPhone

Detaliile despre portarea iMessage pe Android, și să nu mai fie un serviciu izolat pe iPhone și alte echipamente Apple, vin în contextul procesului pe care Apple îl are cu Epic Games pe tema controlului pe care îl are asupra ecosistemului.

Tot în cadrul acestui proces au apărut și mailuri în care Phil Schiller, la acel moment director de marketing, spune că portarea iMessage ar aduce mai multe daune decât câștiguri. Epic susține că iMessage e cel mai bun exemplu că Apple are monopol pe servicii.

În acest context, în 2013, Craig Federighi de la Apple susținea că iMessage pe Android ar concura mai degrabă cu WhatsApp. „În absența unei strategii ca să devină cel mai important serviciu de mesagerie pentru cei mai mulți utilizatori, teama mea e că iMessage pe Android nu ar face decât să elimine un obstacol în familiile care folosesc iPhone și le dau copiilor telefoane cu Android”, susținea Federighi.

Între timp, iMessage n-a plecat niciodată de pe iPhone și e puțin probabil s-o facă vreodată. Iar Google încă încearcă să facă din RCS o soluție viabilă și, eventual, o alternativă pentru toate telefoanele cu Android.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: