Criza continuă pentru Volkswagen: de ce vei găsi mai greu ultimele modele

Criza continuă pentru Volkswagen: de ce vei găsi mai greu ultimele modele

Volkswagen, care suferă de o lipsă de microcipuri, va reduce programul de lucru la principala sa fabrică germană din Wolfsburg până la mijlocul lunii octombrie.

Programul de lucru scurtat afectează primele două săptămâni ale lunii octombrie, a declarat compania miercuri.Astfel că o singură linie de asamblare va funcționa la uzină pe 1 octombrie, a spus compania. Volkswagen construiește modelele Golf, Touran, Tiguan și Seat Tarraco în Wolfsburg.

Aceasta a fost nevoit să oprească sau să reducă producția la Wolfsburg de mai multe ori în acest an din cauza lipsei de microcipuri.

Criza continuă

Mark Liu, președintele Taiwan Semiconductor Manufacturing, a avertizat că problemele sunt departe de a fi terminate. Compania sa, care este cel mai avansat producător de cipuri din lume și va fi esențială pentru orice rezoluție, va începe să îndeplinească cerințele minime ale clienților auto, dar se așteaptă ca lipsa de cipuri auto să dureze până la începutul anului 2023, a spus el într-un interviu acordat CBS.

Producătorii auto au fost obligați să reducă sau să ajusteze producția în urma deficitului, ceea ce VW a spus că a costat un număr mare de șase cifre în producția de vehicule pierdute în prima jumătate a anului.

De altfel, Herbert Diess, CEO al Grupului Volkswagen, a declarat că lipsa va continua în următoarele luni sau chiar în anii următori, deoarece semiconductorii sunt foarte solicitați.

„Internetul Lucrurilor este în creștere și creșterea capacității va dura ceva timp. Va fi probabil un blocaj pentru următoarele luni și anii următori”, a spus el.

Șeful achizițiilor VW, Murat Aksel, a declarat că oferta de semiconductori rămâne foarte volatilă și restrânsă în al treilea trimestru. „Sperăm la o recuperare treptată până la sfârșitul anului”, a spus el.

Cu toate acestea, Grupul Volkswagen construiește o nouă fabrică de baterii pentru vehicule electrice în orașul Hefei din China.

Producătorul auto va raporta rezultatele trimestrului al treilea pe 28 octombrie.

Citește și: