Criptoferma din Ucraina: la ce erau folosite PS4, de fapt

Criptoferma din Ucraina: la ce erau folosite PS4, de fapt

La începutul acestei luni, oficialii din Ucraina au făcut descinderi în ceea ce reprezenta criptoferma care ar fi exploatat monede virtuale, folosind mii de console PS4.

Ceea ce părea a fi o operațiune de exploatare a criptomonedelor avea, de fapt, o altă misiune. Potrivit unui nou raport, consolele și presupusa energie electrică furată erau folosite, de fapt, pentru a exploata și vinde monedă digitală și conturi pentru jocurile FIFA ale EA.

Presa ucraineană Delo a raportat că acele computere rulează roboți pe console pentru a juca FIFA și a câștiga automat o monedă în joc. Jucătorii pot folosi monede FIFA în modul Ultimate Team pentru a scoate jucători căutați pe o piață deschisă sau pentru a deschide pachete controversate de Ultimate Team, în speranța de a debloca adăugări de ucigași pentru echipele lor.

Aceste pachete pot fi deschise și cu bani reali. Deși cumpărarea sau vânzarea de monede FIFA cu bani reali este împotriva politicilor EA, acest lucru nu a oprit o piață neagră înfloritoare pentru moneda digitală.

Criptoferma din Ucraina era utilizată pentru pachete FIFA

Oamenii vând monede sau conturi de joc încărcate cu moneda jucătorilor care sunt disperați să construiască o listă Ultimate Teama de vis. Pe un site apare listat un cont PS4 FIFA 21 cu 5,1 milioane de monede pentru 300 de dolari.

Modurile Ultimate Team în toate jocurile sportive ale EA sunt extrem de importante pentru rezultatul final al dezvoltatorului. Anul trecut, EA a câștigat 1,62 miliarde de dolari de la Ultimate Team, care a reprezentat 29% din veniturile sale nete pentru anul fiscal. „O parte substanțială” din veniturile provenite din jocurile FIFA.

Între timp, aceste pachete au fost examinate de către autoritățile de reglementare în ultimii ani. Deoarece jucătorii nu pot vedea ce jucători de fotbal vor debloca atunci când vor cumpăra un pachet, unele autorități au descris pachetele ca o formă de jocuri de noroc. Belgia a interzis acest tip de mecanism de joc în 2018. În această vară, probabil pentru a înlătura criticile, EA a început să testeze un tip de pachet care permite jucătorilor să previzualizeze conținutul.

Citește și: