Copiii de până la 6 luni vor putea fi vaccinați împotriva Covid-19: când se va întâmpla asta

Copiii de până la 6 luni vor putea fi vaccinați împotriva Covid-19: când se va întâmpla asta

Vaccinurile anti-Covid-19 încep să ajungă la un procent din ce în ce mai mare al populației, cu condiția să și le și dorească cineva. Următorul pas în procesul de imunizare a populației vizează bebelușii de sub 6 luni.

Dacă totul merge bine, începând cu această toamnă, în fiecare colț al mapamondului, ar putea fi imunizați copii împotriva noului coronavirus încă de la naștere, cu vârste de până la șase luni. Confirmarea pe marginea acestui subiect a venit de la oficialii Pfizer și Moderna într-un interviu acordat celor de la New York Times. Punctual, afirmațiile au vizat situația din Statele Unite ale Americii, dar după certificarea din partea FDA, nu ar trebui să dureze mai mult de câteva luni sau chiar săptămâni până vom vedea o decizie similară din partea EMA

La această oră, Pfizer a început să testeze vaccinul împotriva Covid-19 pe copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. Următorul pas este testarea soluției de imunizare pe copii cu vârsta de până la 6 luni, iar acest proces este programat să înceapă în următoarele săptămâni. Pfizer a spus că speră să poată solicita autorizația de urgență de la Food and Drug Administration (FDA) până în toamnă pentru a-și administra vaccinul copiilor mici.

De partea Moderna, mesajul a fost unul similar. Conform datelor obținute de Business Insider, compania americană speră de asemenea să obțină certificările necesare pentru bebeluși la începutul toamnei. „Moderna se așteaptă ca datele să fie disponibile pentru grupa de vârstă a populației pediatrice în toamnă”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Insider.

Ce se întâmplă cu a treia doză de vaccin pentru populația generală

Pfizer și-a declarat în urmă cu câteva săptămâni încasările financiare pe ultimul an. În același context, a detaliat planul de dezvoltare al vaccinului pe 2021 și următoarele teste. Gigantul farmaceutic a declarat că se așteaptă să-și prezinte vaccinul pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 11 ani până în septembrie și doza pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 2 ani până în noiembrie.

De câteva luni, Pfizer testează și beneficiile unei a treia doze de vaccin pentru a proteja împotriva variantelor de coronavirus apărute între timp. CEO Albert Bourla a declarat că oamenii ar putea începe să primească doze de rapel în decembrie.

CEO-ul Moderna, Stéphane Bancel, a declarat că persoanele cu un risc mai mare de COVID-19 sever, inclusiv lucrătorii din domeniul sănătății și americanii mai în vârstă, ar putea începe să primească doze de rapel până în septembrie.
Citește și: