19 dec. 2021 | 17:25

Continuă cercetările în accidentul produs de un vehicul Tesla: ce a declarat șoferul

ACTUALITATE
Continuă cercetările în accidentul produs de un vehicul Tesla: ce a declarat șoferul

Un Tesla Model 3 a fost implicat într-un accident în care o persoană a murit și 20 au fost rănite.

Avocatul șoferului de taxi implicat într-un accident mortal la Paris, a declarat că mașina a accelerat de la sine și că frânele nu au funcționat.

Compania de taximetrie din Paris G7 a suspendat folosirea a 37 de mașini Tesla Model 3 din flota sa după accident, în timp ce așteaptă rezultatele anchetei poliției privind cauza accidentului. O persoană a murit și 20 au fost rănite, trei dintre ele grav.

Tesla a spus guvernului francez că nu există niciun indiciu că accidentul a fost cauzat de o defecțiune tehnică, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

„Șoferul de taxi le-a explicat polițiștilor că mașina a accelerat de la sine și că nu a reușit să activeze frânele, frânele nu au funcționat în ciuda eforturilor sale”, a declarat avocatul Sarah Saldmann pentru Reuters.

Ea a spus că mașina a fost analizată de poliție, care a găsit cheia USB care înregistrează activitatea mașinii în torpedo.

Un accident groaznic

După ce șoferul a fost internat pentru scurt timp pentru răni ușoare și apoi reținut pentru audieri timp de 48 de ore, i s-a adus în atenție calitatea de inculpat fiind suspectat de omor involuntar, a spus Saldmann.

Conform legislației franceze, o investigație oficială înseamnă că există „probe serioase sau consistente” care implică un suspect într-o crimă. Este cu un pas mai aproape de un proces, dar astfel de investigații pot fi abandonate.

Șoferul rămâne sub control judiciar și i se interzice deocamdată să conducă. Saldmann a spus că testele au arătat că șoferul nu a fost sub influența alcoolului, drogurilor sau medicamentelor.

Șoferul, născut în 1964, este șofer de taxi din anii 90 și nu a fost niciodată implicat într-un accident ca acesta, a spus ea. El a cumpărat noul vehicul în urmă cu trei luni, a spus ea.

Anul trecut, Autoritatea de Reglementare a Siguranței Auto din SUA a deschis o anchetă oficială după ce a primit peste 200 de plângeri cu privire la accelerarea bruscă a mașinilor Tesla, dar mai târziu Autoritatea a declarat că nu a găsit nicio defecțiune în sistemele Tesla, spunând că accidentele au fost cauzate de „aplicarea greșită a pedalei”.