Concediul tău în Turcia, anulat: anunțul de ultimă oră al președintelui, din cauza pandemiei

Concediul tău în Turcia, anulat: anunțul de ultimă oră al președintelui, din cauza pandemiei

Când vine vorba de pandemia de coronavirus, în apropierea țării noastre, Turcia se confruntă cu cea mai dificilă perioadă. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză noile restricții anunțate în teritoriu.

Turcia este o țară cu 82 de milioane de locuitori și aproximativ 4,66 milioane de cazuri de coronavirus. Deși acestea s-au reflectat în ”doar” 38.711 decese, este clar că președintele Erdogan ia foarte în serios situația din țară. Nu ajută nici statisticile recente înregistrate în teritoriu. În ultimele 24 de ore au fost depistate peste 37.000 de cazuri, iar numărul deceselor este la un nivel record de mai bine de o săptămână, gravitând în jurul valorii de 350 – 360 de persoane pe zi.

Nu ajută nici faptul că rata vaccinărilor din Turcia este una destul de lentă. Până la această oră, au fost administrate aproximativ 21.130.000 de doze. Pornind de la premisa că fiecare persoană are nevoie de două doze, un procent de aproximativ 12,7 din populația țării a dobândit o relativă imunitate la infectare.

În acest context pandemic, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a anunţat luni un lockdown de 17 zile în Turcia, începând de joi seara, pentru a stopa răspândirea pandemiei de COVID-19, după o explozie a numărului de contaminări zilnice, transmite AFP.

Perioada de carantină a întregii țări va începe pe 29 aprilie și va rămâne în vigoare până pe 17 mai.”Trebuie să reducem rapid numărul de cazuri la mai puţin de 5.000 pe zi pentru a nu întârzia comparativ cu Europa, care intră într-o perioadă de redeschidere”, a spus şeful statului turc.

Anunțul vine după ce luni, Turcia a înregistrat peste 37.000 de cazuri noi de COVID-19 şi 353 de decese, după ce a atins un record de peste 60.000 de infectări zilnice la începutul lunii aprilie. În ceea ce privește manifestarea lockdown-ului în Turcia, toate magazinele şi companiile considerate neesenţiale vor fi închise în perioada anunţată, care acoperă sărbătoarea musulmană de trei zile ce marchează sfârşitul lunii de post a Ramadanului. Mai mult decât atât, cu excepţia cazurilor de forţă majoră, călătoriile între provincii vor fi interzise, potrivit Agerpres.