Cofondatorul Apple a înființat o nouă companie spațială: ce planuri are Privateer Space

Cofondatorul Apple a înființat o nouă companie spațială: ce planuri are Privateer Space

Inginerul Steve Wozniak a înființat o companie numită Privateer Space. Cofondatorul Apple a anunțat înființarea companiei sale spațiale private recent.

Din păcate, în afară de a declara că această compania a sa va fi „deosebită față de celelalte”, Woz nu a oferit multe detalii despre proiect.

Înființarea companiei spațiale Privateer reprezintă încă un competitor în domeniul spațial

Un teaser postat pe YouTube menționează că startup-ul a fost cofondat de fostul inginer Apple Alex Fielding. Wozniak și Fielding au colaborat frecvent de-a lungul anilor. În 2002, au creat o companie numită Wheels of Zeus (WoZ), care lucra pe smart tags GPS. Wozniak a fost ulterior în consiliul de administrație al Ripcord Networks, startup-ul de robotică Fielding, fondat după închiderea Wheel of Zeus, în 2006.

Pe site-ul său, Privateer spune că va avea mai multe de împărtășit la viitoarea conferință tehnologică AMOS de la Maui, Hawaii, care va începe pe 14 septembrie. Ceea ce este clar este că Woz și compania sa spațială sunt pe cale să intre pe o piață extrem de competitivă, dominată de miliardari precum Elon Musk și Jeff Bezos.

Suntem cu un pas mai aproape de a zbura cu toții în spațiu. Jeff Bezos ne pregătește o surpriză

Miliardarul Jeff Bezos investește masiv în compania sa aerospațială, Blue Origin, pentru a ne oferi tuturor șansa de a zbura în spațiu. Compania efectuează permanent teste, iar rezultatele nu întârzie să apară.

Recent, aceeași rachetă care l-a plimbat pe miliardar în spațiu, a mai efectuat un test, ce s-a încheiat cu succes.

Racheta care l-a dus pe Jeff Bezos în spațiu recent a făcut încă o scurtă ieșire suborbitală în zona superioară a atmosferei, de data aceasta fără oameni la bord.

Sumele uriașe pe care miliardarul le investește în Blue Origin se văd. Compania efectuează teste în această perioadă, pregătindu-se ca, într-un viitor foarte apropiat, să efectueze zboruri comerciale în spațiu.