Cine ”face legea” în lume: cele mai puternice firme din 2021. Unde sunt Apple, Google, Microsoft și alții

Cine ”face legea” în lume: cele mai puternice firme din 2021. Unde sunt Apple, Google, Microsoft și alții

Kantar și-a făcut o tradiție din a publica în fiecare an un clasament cu cele mai puternice branduri la nivel global. Ediția pe 2021 tocmai a ajuns online și este interesant să vezi unde sunt plasate Amazon, Apple, Google sau Microsoft.

Pe primul loc în acest an sunt cei de la Amazon, cu un brand omonim a cărui valoare a atins pragul de 684 de miliarde de dolari, în creștere cu ”doar” 64% sau 268 de miliarde comparativ cu anul trecut. Apple a crescut cu 74% până la 612 miliarde de dolari, ocupând poziția a doua, iar Google este pe trei cu o valoare deloc neglijabilă a brandului de 458 de miliarde (+42%).

Ca note de subsol, este interesant de reținut că Samsung se află pe poziția 42, iar Huawei, subiectul celor mai multe scandaluri din ultimii ani, este pe 50. Chinezii de la Xiaomi și-au găsit și ei loc în top, pe poziția 70, în urcare nu mai puțin de 11 locuri, o relativă victorie.

Dacă ai o afinitate pentru bere, Budweiser este pe 69, în timp ce pe partea de auto, BMW e pe 71. Cea mai șocantă creștere a fost înregistrată de Tesla, în creștere cu 275% până pe 47 și TikTok, +158% până la poziția 45.

În clasamentul BrandZ Most Valuable Global Brands al Kantar, câteva companii sunt nou intrate pe listă, unele dintre ele chiar foarte sus. Nvidia este pe 12, Qualcomm pe 37, AMD pe 57, Snapchat pe 82 și Spotify pe 99. În mod absolut inevitabil, Zoom este pe 52, în contextul exploziei interesului pentru apeluri video și teleconferințe în anul pandemiei.

Creșteri mari au fost înregistrate și pe zona de streaming și gaming. Pe lângă Spotify pe care l-am menționat mai devreme, Disney a crescut cu 13%, Netflix a crescut cu 55%, iar Xbox la fel, cu 55%. Întregul clasament al Brandz îl poți vedea mai jos sub forma unui infografic cât se poate de interesant, chiar și dacă îți cauți unul sau două branduri relevante pentru tine.

kantar branz

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: