02 sept. 2018 | 18:00

Fontul creat doar din literele brandurilor celebre

ACTUALITATE
Fontul creat doar din literele brandurilor celebre

Un studio a avut inițiativa de a crea un font care aduce laolaltă mai toate brandurile populare pe care le-ai întâlnit în viața de zi cu zi.

Studiul Hello Velocity a creat un font care aduce într-un singur loc cam toate logourile celebre pe care le-ai mai văzut sau pe care le întâlnești chiar zilnic. Evident, nu e un font foarte util, e ceva mai puțin enervant decât Comic Sans, dar studiul îl consideră a fi mai degrabă un experiment care să-ți dea de gândit.

Brand New Roman este numele noului font, iar ideea din spatele său este să pună într-o lumină nouă societatea consumeristă în care trăim în prezent. Literele și cifrele din font sunt extrase din logouri celebre, iar pe majoritatea le vei recunoaște instantaneu. Asta e doar o dovadă a modului în care toate aceste caractere ți-au intrat în minte, de la atât de mult contact cu fiecare dintre branduri.

În total, sunt 76 de logouri sau fragmente de logouri și ai putea face un experiment în care să vezi cât de multe recunoști. Într-adevăr, unele nu sunt neapărat cunoscute pentru noi, deoarece se referă și la branduri americane pentru americani, dar e imposibil să ratezi logourile McDonald’s, Facebook, Google sau Xbox.

Poți găsi, încerca și descărca fontul chiar de pe pagina oficială a acestuia. Dincolo de asta, există și extensii de Chrome sau de Firefox, cu ajutorul cărora paginile web vor fi scrise cu ajutorul acestui font. S-ar putea totuși să nu fie cea mai bună idee să păstrezi un asemenea font activ pentru sesiunile de browsing pe internet, pentru că te vor durea ochii încercând să descifrezi textele din imagini.