21 iul. 2021 | 17:05

Chrome schimbă permisiunile: ce vei putea face cu dispozitivul tău Android

ACTUALITATE
Chrome schimbă permisiunile: ce vei putea face cu dispozitivul tău Android

Îmbunătățirile legate de HTTPS nu sunt singurele care vor apărea în curând în browserul celor de la Google. Marți, gigantul tehnologic a detaliat schimbările mai mici pe care intenționează să le lanseze, în ceea ce privește permisiunile din Chrome.

Pentru început, compania spune că facilitează urmărirea permisiunilor individuale ale site-ului. Atingând pictograma de blocare din bara de adrese, vei putea vedea dacă ai acordat unui site web acces la locația ta, la microfon, cameră și alte informații sensibile și le poți comuta cu ușurință pe cele pornite și oprite.

În următoarele săptămâni, Google intenționează să adauge aici o opțiune care îți va permite să ștergi o pagină web din istoricul de navigare. Google spune că aceste metode de control actualizate ale site-ului, vor fi lansate mai întâi pe Chrome pe telefoanele și tabletele Android, asta înainte de a se îndrepta spre alte platforme, undeva mai târziu.

Permisiunile din Chrome vor fi actualizate

Compania introduce, de asemenea, noi acțiuni Chrome. Introduse pentru prima dată anul trecut, sunt comenzi pe care le poți introduce în bara de adrese pentru a accesa rapid o caracteristică. De exemplu, poți scrie „istoricul ștergerilor” pentru a șterge datele de navigare.

O nouă comandă de „verificare a siguranței” îi va spune Chrome să efectueze un audit al parolelor tale, precum și să caute extensii dăunătoare. Chrome îți va permite, de asemenea, în curând să tastezi „gestionați setările de securitate” și „gestionați sincronizarea” pentru a accesa comenzile relevante menționate în acele comenzi.

În completare, Google a actualizat funcția Chrome Isolation Site pentru a acoperi o gamă mai largă de site-uri web și extensii. Protecția împotriva phishing-ului este, de asemenea, îmbunătățită, Google susținând că este de 50 de ori mai rapidă și folosește o durată mai mică de viață a bateriei. După cum s-a menționat mai sus, nu va trebui să aștepți mult pentru a încerca aceste ultime funcții, Google venind cu promisiunea să le lanseze în următoarele săptămâni.