Certificatul digital Covid, în statistici: câți români vor să iasă din țară și l-au obținut deja

Certificatul digital Covid, în statistici: câți români vor să iasă din țară și l-au obținut deja

În prima parte a zilei de 1 iulie, românii care au dorit să circule un pic mai relaxați în interiorul blocului comunitar și-au putut descărca certificatul digital Covid.

În mod surprinzător, platforma online creată de STS a funcționat fără probleme, iar în câteva minute am putut să descarc documentul în format digital. Am creat și un tutorial de asta pe care îl găsești aici, dacă întâmpini dificultăți.

La fel ca mine au făcut nu mai puțin de 340.000 de oameni, prin intermediul certificat-covid.gov.ro. Anunțul a fost făcută de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu. Defalcând performanța noi platforme pe ore, a fost vorba de aproximativ 28.355 de persoane sau 470 de români pe minut.

Dintre cele 340.020 de certificate digitale generate în cele 12 ore de când a fost lansată platforma certificat-covid.gov.ro, peste 97.28% sunt certificate Covid care atesta vaccinarea, în timp ce restul de 2.72 % reprezinta certificate Covid de recuperare si test negativ, spune Andrei Baciu pe pagina sa de Facebook. ”18.000 de utilizatori s-au conectat în ultimele 30 de minute, adică 600 de persoane/minut”, arată postarea acestuia.

Cu alte cuvinte, noua platformă este un succes răsunător. Având în vedere handicapul major al autorităților române la capitolul digitalizare, faptul că există o platformă online de pe care 340.000 de persoane au obținut un document, după ce au completat un formular, aș putea spune că situația este fără precedent.

În acest fel, avem și o evidență clară a celor care vor să plece din țară în următoarea perioadă, indiferent dacă o fac de plăcere sau se gândesc să plece la muncă. Realitatea este că, deși mai există multe întrebări legate de utilitatea practică a noului document în fiecare țară de pe mapamond, important este că va ajuta într-o oarecare măsură să fii mai relaxat, iar românii au conștientizat acest lucru. Rămâne să vedem dacă interesul pentru certificatul digital Covid-19 nu va scădea brusc, la fel ca cel pentru vaccinare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: