Nu va mai fi CEO Amazon, dar măcar merge în spațiu: cu cine va zbura Jeff Bezos

Nu va mai fi CEO Amazon, dar măcar merge în spațiu: cu cine va zbura Jeff Bezos

Jeff Bezos, care în curând va deveni fostul CEO al gigantului Amazon, se pregătește de plecarea în spațiu. Nu pleacă, însă, singur.

Jeff Bezos se pregătește să plece în spațiu alături de fratele său. Fondatorul Amazon și fost CEO al companiei în curând a făcut anunțul pe Instagram. Evident că această călătorie în spațiu se va face prin intermediul Blue Origin, compania deținută de Bezos.

Miliardarul susține că va reuși, astfel, să-și împlinească un vis din copilărie.

„De când aveam cinci ani am visat să călătoresc în spațiu. Pe 20 iulie voi face această călătorie împreună cu fratele meu”, a scris Bezos pe rețeaua de socializare.

Când va zbura Jeff Bezos în spațiu

Jeff și Mark Bezos vor zbura cu prima cursă cu persoane a navei spațiale New Shepard, construită de Blue Origin. Blue Origin a scos la licitație un loc în același zbor. Licitația pentru unul dintre cele șase locuri disponibile pe nava spațială New Shepard a ajuns la 2,8 milioane de dolari, cu aproape 6.000 de participanți din 143 de țări, a anunțat compania Blue Origin într-un comunicat.

Zborul va avea loc pe 20 iulie.

Bezos a fondat Blue Origin în 2000 și a declarat într-un interviu din 2018 că este „cea mai importantă lucrare” a sa. Când Bezos a anunțat în februarie că va renunța la funcția de CEO al Amazon, el a spus că Blue Origin este unul dintre proiectele în care se va implica mai mult. Acum vrea să se și folosească de ceea ce a construit în ultimii ani pe partea de cucerire a spațiului.

El urmează să renunțe la funcția de CEO al Amazon la 5 iulie. Locul său va fi luat de Andy Jassy, care conduce în prezent divizia AWS – Amazon Web Services.

Jeff Bezos este una dintre cele mai bogate persoane din lume. Potrivit Forbes, averea lui se ridică la peste 186 de miliarde de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: