Jeff Bezos renunță la conducerea Amazon mai repede decât se aștepta cineva: când devine ”un om obișnuit”

Jeff Bezos renunță la conducerea Amazon mai repede decât se aștepta cineva: când devine ”un om obișnuit”

Se știe de câteva luni că Jeff Bezos se va retrage de la conducerea companiei pe care a fondat-o. Se pare însă ca va renunța la poziția de CEO mai repede decât se aștepta cineva.

Jeff Bezos va renunța la funcția de CEO Amazon în doar câteva săptămâni. Anunțul a fost făcut în urmă cu scurt timp la întâlnirea anuală cu acționarii majoritari ai Amazon. Tot atunci a spus că ultima zi a sa ca șef al companiei pe care a fondat-o va fi pe 5 iulie, conform datelor obținute de Variety. Din acel moment, funcția pe care o va ocupa va fi de președinte executiv al consiliului de administrație. Deși sună foarte pretențios, în realitate, diferența va consta în faptul că nu se va mai implica în acțiunile zilnice ale Amazon, ca și până acum. Va fi un pic mai liber.

Poziția de CEO a Amazon va fi ocupată începând cu 6 iulie de către Andy Jassy. ”Am ales acea dată pentru că are o valoare sentimentală pentru mine. Este ziua în care Amazon a devenit corporație în 1994, acum 27 de ani.”, a afirmat Bezos la conferință. ”Sunt foarte entuziasmat să ocup rolul de președinte executiv unde îmi voi concentra atenția și energia pe produse noi și inițiative incipiente.”, a adăugat șeful gigantul din comerț online.

Jeff Bezos a anunțat la începutul acestui an că se va retrage din poziția de CEO. La acel moment, oficialii companiei au afirmat că tranziția către Andy Jassy se va desfășura pe parcursul celui de-al treilea trimestru din acest an. Deși 5 iulie este în teorie a cincea zi din al treilea trimestru, mulți se așteptau la o dată mai tomnatică.

În ceea ce-l privește pe Jassy, el a fost responsabil de Amazon Web Services sau AWS, o echipă pe care a și fondat-o în 2003. Din 2016 a ocupat poziția de CEO a diviziei pe care, între timp, a transformat într-un gigant global. Ca referință, în primele trei luni din 2021, AWS a generat încasări de 13,5 miliarde de dolari, aproximativ 12% din toate încasările Amazon pe acea perioadă.

Citește și: