Cele mai importante anunțuri de la Philips: televizoarele de top care merită toți banii

Cele mai importante anunțuri de la Philips: televizoarele de top care merită toți banii

Philips țintește coroana televizoarelor OLED cu cel mai nou produs care tocmai a fost anunțat.

Olandezii nu se mulțumesc cu premiile pe care le-au câștigat deja. Astfel, noile televizoare Philips OLED+936 și OLED+986 promit să transforme televizorul în centrul home entertainmentului. Mai mult, aceste două noi modele au câștigat deja premiul EISA Home Theater TV 2021-2022.

Ieri a avut loc conferința de lansare a noilor produse Philips. În cadrul său, au luat cuvântul, pe rând, mai multe nume importante ale companiei care au prezentat cele mai noi produse care urmează să fie lansate. O să discut în detaliu mai jos noutățile, dar pot să îți spun de pe acum, dacă ești în căutarea unui televizor nou merită să arunci un ochi asupra gamei oferite de către brandul olandez.

Philips dévoile son OLED+986 : une offre premium dédiée aux cinéphiles et aux joueurs

Specificații tehnice

În primul rând, Philips OLED+ 986 și OLED+936, se deosebesc de orice alt model lansat până acum pe piață. Ambele vin echipate cu cele mai performante panouri OLED disponibile. Se bucură de o luminozitate cu 20% mai ridicată față de orice alt model. Mai important, sunt echipate cu noul procesor dezvoltat de către companie. Noul CPU aflat la a cincea generație, Philips P5 Intelligent Dual Picture Engine, lucrează împreună cu celelalte componente pentru a aduce o imagine mai clară, culori mai precise și un contrast mai bun. Nu lipsesc nici Dolby Vision sau HDR-ul.

Procesorul are acum o inteligență artificială care poate detecta automat filme. Funcția Ambilight este prezentă și pe aceste TV-uri care împreună cu Ambient Intelligence lucrează prin senzori de lumină ambientală pentru a livra o imagine optimizată în funcție de lumina din încăpere. La capitolul compatibilități o să enumăr HLG, HDR10, HDR10+.

Sistemul de operare este asigurat de Android 10.

Pentru gameri, televizoarele vin cu suport integrat pentru Freesync Premium și G-Sync dar și cu intrare de HDMI 2.1 cu VRR. Fast Motion Clarity nu lipsește, iar asta se traduce printr-o tranziție realistă.  Conform lui Danny Tack, cel care conduce departamentul de calitate a imaginii, a fost integrată o tehnologie de anti-burn-in. Astfel, este detectată zona statică din imagine și ca urmare treptat este redusă intensitatea luminii pentru a se evita arderea. Asta înseamnă că indiferent cât te vei juca, nu vor rămâne urme pe ecran.

CEO-ul TP-Vision, Kostas Vouzas, a numit Philips OLED+ 986 „televizorul cu cel mai bun sunet din lume”. După ce am văzut în cadrul prezentării îl cred pe cuvânt.

În ceea ce privește partea audio, aici Philips a lucrat împreună cu cei de la Bowers & Wilkins pentru a produce niște opere de artă în materie de fidelitate audio. OLED+986 și +936 vin cu decodor  Dolby Multistream și cu HDMI eARC. De asemenea, a fost incorporată și tehnologia Continuum de la B&W. Toate difuzoarele chiar și cele mid sau bas dispun de această tehnologie. Sunetul redat este mai clar, mai puternic și cel mai important fără distorsiuni.

Noile televizoare vin în următoarele mărimi: OLED+986 va fi disponibil doar în varianta de 65 de inch, în timp ce OLED+936 va fi disponibil în variantele de 48, 55 și 65 de inch.

În luna octombrie urmează să fie lansate aceste noi produse de top. Prețurile, însă, nu au fost anunțate până la acest moment.