Cele mai bune filme bazate pe fapte reale. „Exorcistul” se află printre ele

Cele mai bune filme bazate pe fapte reale. „Exorcistul” se află printre ele

Omenirea pare să aibă o pasiune pentru filmele bazate pe fapte reale. Cumva, dacă știi că povestea pe care urmează să o vizionezi s-a întâmplat și în realitate, devii înclinat să rezonezi mult mai bine cu aceasta.

Așadar, Hollywood-ul (și nu numai) a mizat, întotdeauna, pe filmele bazate pe fapte adevărate, tocmai pentru a știut acest acest secret.

Iar dacă în cazul anumitor producții, realitatea faptelor din spatele acțiunii nu ne surprinde, în cazul altora, cu siguranță, da.

Cele mai bune filme bazate pe fapte reale (oricât de surprinzător ni s-ar părea)

Donnie Brasco” (1997) spune povestea lui Joseph Pistone (interpretat de Johnny Depp), un agent FBI infiltrat sub acorperire într-una dintre cele mai mari familii mafiote din New York. „Donnie Brasco” se atașează, inevitabil, de Lefty (Al Pacino), astfel că devine din ce în ce mai greu ca agentul FBI să-și ducă misiunea la capăt.

The Conjuring” (2013) este, de departe, unul dintre cele mai apreciate filme horror ale ultimei perioade. Luând în calcul turnura pe care o iau evenimentele prezentate în film, devine greu de imaginat cum acesta poate fi unul inspirat din fapte reale. Cu toate astea… este. Scenariul este inspirat din povestea adevărată a unei familii care se mută într-o casă veche și bântuită, în mijlocul pustietății.

JFK” (1991), regizat de Oliver Stone, relatează asasinarea președintelui american, John F. Kennedy. În mod evident, filmul urmărește faptele istorice, întâmplate în 1963.

Exorcistul” (1973) este unul dintre cele mai cunoscute filme horror ale tuturor timpurilor, alimentând imaginația multor privitori, atât prin subiectul ieșit din comun, cât și prin efectele speciale care, la vremea respectivă, nu puteau fi văzute în prea multe producții cinematografice. Filmul urmărește povestea adevărată a lui Roland Doe, întâmplată în 1949. Se crede că spiritul mătușii sale decedate i-ar fi invadat corpul, astfel că băiatul ar fi început să se comporte bizar, ceea ce a atras după sine un întreg șir de exorcizări, dintre cele mai sinistre.

Citește și: