Cele mai bântuite locuri din România

Suntem fascinați de poveștile cu fantome și locurile cu povești fantastice, care au un miez de adevăr și care, deseori, se desprind din lumea paranormalului. Apariții stranii, voci ciudate, fenomene inexplicabile, se întâmplă și pe meleagurile noastre, astfel că te vom purta într-o călătorie în care îți vom povesti despre cele mai bântuite locuri din România.

Care sunt cele mai bântuire locuri din România

Castele sau spitale părăsite, cimitire, păduri neumblate – sunt doar cateva dintre locurile despre care oamenii au depus marturii cu voci tremurande. Ce i-a speriat atât de tare?! Probabil întâlnirea cu un spectru livid din secolul trecut sau sunetul unui clopot in mijlocul unei păduri întunecate.

HOTEL CIȘMIGIU 

Trebuie să fi auzit măcar o data piesa celor de la Vama Veche – Hotel Cișmigiu. Versurile cinice ale piesei sunt inspirate dintr-o poveste reală. Locul era folosit drept cămin pentru studenții la Academia de Teatru.

La un moment dat, o tânără a decedat în puțul liftului, în urma unui accident stupid. Pasionații de paranormal susțin că fantoma tinerei se află încă în interiorul hotelului, iar uneori se pot auzi țipetele puternice ale acesteia, provenind din casa liftului.

PĂDUREA TRIVALE 

Pădurea Trivale din Pitești este locul mai multor povești de groază legate de …mirese. Prima ar fi fost decapitată de propriul tată, iar conacul din pădure rămas în urma familiei ar fi fost bântuit. Ruinele au fost apoi vizitate noaptea de grupuri sataniste care incercau să-I invoce spiritul.

O altă legendă înfricoşătoare, plasată în aceeaşi pădure, însă într-o perioadă mult mai recentă, vorbeşte despre fantoma unei alte mirese moarte care ar bântui de ceva vreme acele locuri. Povestea pleacă de la o istorioară macabră care circulă printre taximetriştii piteşteni. Unul dintre ei ar fi dus o miresa la o adresă din apropierea celebrei case bântuite.

Pasagera i-ar fi lăsat taximetristului, în loc de bani, propria sa verighetă, rugându-l s-o aştepte. Bărbatul a adormit și s-a trezit în faţa unui bloc de locuinţe din cartierul Trivale. De acolo, in urmă cu 10 ani, plecase spre sinucidere o altă tânără care şi-a pierdut soţul chiar în ziua nunţii, într-un accident rutier.

Întors la maşină, după aflarea istoriei miresei sinucigaşe, ar fi găsit verigheta lăsată gaj de femeia dusă la adresa din pădure, pe un deget aflat în… putrefacţie. Așadar, dacă treceți noaptea prin Pitești, niciodată nu luați ca pasager o mireasa autostopistă.

CASTELUL BRAN 

Castelul Bran, cunoscut și sub numele de Castelul Contelui Dracula sta la loc de cinste si …groază în lista noastră. Poveștile despre fantoma lui Dracula care se plimbă pe holurile castelului au ajuns peste mări și țări, ba chiar au inspirat și câteva filme și romane americane de succes. Practic, acesta este leagănul vampirilor!

Mai mult, locul a fost vizitat chiar de o echipă de specialiști britanici, cunoscători de paranormal. Veniți cu echipamente performante, ei au susținut că au luat legătura cu mai multe fantome, printre care și cea a lui Vlad Țepeș, cu care au purtat și o scurtă discuție.  Lucru cel puțin ciudat, având în vedere ca Vlad Țepeș nu a avut vreo legătură directă cu acest loc.

Localnicii cred ca au zărit-o de câteva ori la geamul castelului și pe Regina Maria. Castelul Bran, era unul din locurile preferate ale majestății sale. Așadar, dacă vreți să vizitați Branul, nu uitați să purtați o legătură de usturoi în jurul gâtului.

CASTELUL IULIA HAȘDEU 

Castelul Iulia Hașdeu  a fost construit la Câmpina de către savantul Bogdan Petriceicu Hașdeu după moartea fiicei sale. Acesta recunoştea că planurile castelului şi cele ale cavoului familiei Hașdeu de la cimitirul „Bellu” din Bucureşti, i-au fost dictate, prin şedinţe de spiritism, de către spiritul fiicei sale, Iulia.

Pe lângă mesajele spiritiste, adunate în aşa numita Arhivă Spiritistă, există fotografii prin care s-a încercat fotografierea spiritelor. Şedinţele de spiritism au avut loc la Castel şi după moartea lui B.P. Hașdeu.

Numeroasele semne oculte, camera special amenajată pentru intalnirea cu mortii, templul dominat de figura lui Isus, dar și declarații ale angajaților și vizitatorilor castelului, fac din acesta unul dintre cele mai stranii locuri din România. Din când în când, mai ales în nopți cu lună plină, pianul din castel începe să cânte singur ..melodia se aude de departe și nu va fi ceva ușor de uitat!

DEALUL LUNGANILOR

Dealul Lunganilor – situat aproape de orașul Botoșani, este considerat unul dintre cele mai bântuite locuri din zonă. Locuitorii comunei Lungani se plâng de aproximativ 100 de ani că sunt bântuiți de fantome..și nu sunt puține, ci un întreg batalion.

Se pare că peste 1000 de soldați români din timpul Primului Război Mondial, au fost puși în gropi comune pe aceste dealuri, răpuși fiind de tifos ori de obuzele inamicilor. Mihail Sadoveanu,inspirat de această poveste, a scris „Țara de dincolo de negură”.

După mai multe decenii în care locatarii au fost terorizați de „armata fantomelor”, se pare că fenomenele paranormale s-au mai îmblânzit, pentru că o biserică a fost ridicată în zona respectivă.

PĂDUREA RADOVAN 

Pădurea Radovan are ca mascotă de groază, tot o mireasă. Încă din anii `40 locuitorii din zonă vorbesc despre fantoma neliniștită. Conform legendei, o tânără venită din Moldova pentru a scăpa de sărăcie, ajunge în Radovan, unde avea să fie abuzată de un bogat al satului. Rușinată și cu ideea că este însărcinată în urma violului, decide să își ia viața în pădurea de lângă sat.

Șoseaua ce trece prin mijlocul pădurii este cunoscută pentru numeroasele accidente, puse de multe ori chiar pe seama fantomei cu voal alb. Troița Miresei – tot o mireasă terorizează de această dată o …șosea. Pe Drumul Național 7, care leagă Piteștiul de București, la km 47, în dreptul localității Găești, se află o troiță care amintește de o tragedie.

În anul 1936, fix în ziua nunții sale, Margareta Ștefănescu a decedat într-un accident rutier, chiar în acest loc. De atunci se pare că sufletul neliniștit al tinerei apare în dreptul troiței și produce accidente, multe dintre ele, tragice. Doar în perioada 2008-2009 au murit aici 12 tineri, toți necăsătoriți.

MĂNĂSTIREA CHIAJNA 

Mănăstirea Chiajna este unul dintre cele mai bântuite locuri din capitală. Construită în perioada lui Alexandru Ipsilanti și finalizată în timpul fanariotului Nicolae Mavrogheni – numele se pronunta in 4 silabe, cu accent pe i-ul final, are o istorie aparte. De dimensiuni foarte mari pentru acele vremuri, urma să fie una dintre cele mai importante mânăstiri, dar nu a apucat nici măcar să fie sfințită.

Turcii, crezând că este o cetate, au bombardat-o și incendiat-o până când a dispărut tot din ea. La final, ca să fie treaba bună, au aruncat clopotele în râul Dâmbovița. Lăcașul a „murit” definitiv la începutul anilor 1800, odată cu epidemia de ciumă.

Situată între două cimitire din cartierul Giulești-Sârbi, aici au avut loc mai multe crime. Cei care locuiesc în zonă, jură că văd des apariții ciudate. O altă anomalie a locului este clopotul îngropat. Se spune că în nopțile în care luna nu se arată,  se aud sunete de clopot, chiar dacă nu mai există vreunul rămas în vechea mănăstire.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: