Cel mai tânăr astronaut din istorie, confirmat: are 18 ani și zboară cu Jeff Bezos

Cel mai tânăr astronaut din istorie, confirmat: are 18 ani și zboară cu Jeff Bezos

Numele lui este Oliver Daemen și, la doar 18 ani, va zbura în spațiu împreună cu Jeff Bezos, peste doar câteva zile. El se va afla la bordul zborului inițial al navei spațiale Blue Origin, conform comunicatului emis de compania americană.

Tânărul este absolvent al liceului din 2020 și titularul licenței de pilot privat. De asemenea, Oliver Daemen este primul pasager plătitor al Blue Origin, dar nu este câștigătorul licitației pentru un loc la bord. Acest pasager, care a plătit 28 de milioane de dolari la licitație, a solicitat să rămână anonim și va zbura într-o misiune viitoare, a spus compania.

Anunțul legat de tânărul Oliver Daemen este foarte important pentru că ”marchează începutul operațiunilor comerciale pentru New Shepard”, nava Blue Origin, a atras atenția Bob Smith, directorul companiei. „Oliver reprezintă o nouă generație de oameni care ne vor ajuta să construim un drum către spațiu”, a adăugat oficialul american.

Cine este Oliver Daemen, cel mai tânăr astronaut

Zborul la bordul New Shepard va face posibilă îndeplinirea visului vieții sale pentru Oliver Daemen, fascinat de spațiu, Lună și rachete de la vârsta de 4 ani, detaliază un comunicat de presă. Începând cu luna septembrie a acestui an, el intenționează să studieze fizica și managementul inovației la Universitatea Utrecht din Olanda. De origine, Oliver este olandez.

Viitorul student se va alătura fondatorului Blue Origin, Jeff Bezos, fratelui său Mark, precum și lui Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, care ar deveni astfel cel mai în vârstă astronaut din istorie, în primul zbor cu echipaj al navei spațiale New Shepard.

Dacă totul merge bine pe 20 iulie, Bezos va fi cel mai nou membru al clubului incredibil de exclusivist al miliardarilor care au ajuns să zboare în spațiu. Momentan, doar Richard Branson se mai poate lăuda cu această performanță. El a zburat duminică la bordul navei spațiale Virgin Galactic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: