02 iun. 2021 | 12:35

Cel mai mare furnizor de carne din lume, îngenuncheat de hackeri: și-a închis fabricile

ACTUALITATE
Cel mai mare furnizor de carne din lume, îngenuncheat de hackeri: și-a închis fabricile

Un atac cibernetic a forțat cel mai mare furnizor de carne din lume, JBS, să oprească prelucrarea cărnii de porc și a celei de vită în unele fabrici din Statele Unite, Canada și Australia, luni și marți.

Nu este clar care grup a orchestrat atacul cibernetic și nu se știe când se vor relua operațiunile la facilitățile afectate din Ottumwa, Iowa; Worthington, Minnesota; Cactus, Texas; Greeley, Colorado; Brooks, Alberta; și în toată Australia.

Cel mai mare producător de carne din lume spune că-și va relua activitatea în câteva zile

Într-un comunicat de presă, JBS SUA a numit incursiunea drept „atac organizat de securitate cibernetică” și a declarat că vizează servere care își susțin sistemele IT din America de Nord și Australia.

„Serverele de rezervă ale companiei nu au fost afectate și lucrează activ cu o firmă de răspuns la incidente, pentru a-și restabili sistemele cât mai curând posibil”, a spus JBS USA. „Compania nu este conștientă de nicio dovadă în acest moment conform căreia datele despre clienți, furnizori sau angajați au fost compromise sau utilizate în mod abuziv ca urmare a situației nefaste”.

JBS este responsabil pentru aproximativ 25% din toată prelucrarea cărnii din SUA și aproximativ 20% din toată prelucrarea cărnii din Australia. Compania are 47 de facilități și aproximativ 11.000 de angajați doar în Australia.

Un oficial al guvernului australian a spus că ar putea trece câteva zile până la reluarea producției în țară, potrivit AP.

Atacurile cibernetice care vizează infrastructura critică par să fie în creștere. În luna mai, un grup de ransomware a dat jos Colonial Pipeline și a provocat un val de lipsă de combustibil în anumite părți ale SUA. A fost unul dintre cele mai mari atacuri ransomware până în prezent și a forțat DHS și TSA să impună noi linii directoare care impun proprietarilor de conducte să notifice autoritățile federale dacă sunt victime ale unui atac ransomware.