27 mai 2021 | 18:05

Cea mai bună soluție este prevenția: ce ne învață românii de la BitDefender despre ransomware

ACTUALITATE
Cea mai bună soluție este prevenția: ce ne învață românii de la BitDefender despre ransomware

Românii de la BitDefender Labs, ne învață care este cea mai bună soluție în cazul unui atac ransomware. Experții în securitate cibernetică vor prezenta un raport important în această săptămână cu privire la lansarea unei chei de decriptate în cazul ransomware-ului Darkside. 3

Lansarea acestei chei, a creat un decalak între experiții în securitate și oameni deoportrivă. Potrivit companiei, paradoxul comunicării care are loc între firmele de securitate cibernetică, continuă. Expunerea în mod public ai decriptorilor ransomware poate varia în funcție de situație, de aceea, liderul software-ului de securitate cibernetică va clarifica mai multe despre acest subiect în cadrul raportului menționat.

Echipa de securitate cibernetică a uneia dintre cele mai mari companii de securitate cibernetică, BitDefenter prezintă principalele puncte din perspectiva unui decriptor și a colaborării cu oamenii legii. Compania română de tehnologie a securității cibernetice a spus că, în întreaga lume, mai multe organizații nu au experți buni în securitate, în ciuda prezenței pe scară largă a decriptorilor.

Analiștii cibernetici desemnați trebuie să știe disponibilitatea decriptorului și unde ar putea găsi acest lucru. Cumva, politicile companiei privind securitatea cibernetică ar putea să depășească ceea ce se așteaptă cu adevărat pentru personalul tehnic.

În ciuda faptului că sunt mari corporații, unele companii nu ar putea investi pe deplin în adunarea unei echipe decente de securitate. Cu toate acestea, chiar dacă mulți angajați sunt prezenți în companie, forța unui singur stagiar IT sau a unui lucrător nu va fi suficientă pentru a face față problemelor de securitate.

Cu ce soluție vin românii de la BitDefender pentru companiile expuse

Cea mai rea parte a ransomware-ului este că nu își alege victimele. Astfel că de multe ori, cele mai mici companii devin victimele acestor prădători. Potrivit unui sondaj recent citat de Bitdefender Labs, 234 de angajați ar fi dimensiunea medie a organizației unei companii afectate de ransomware. Aceasta nu acoperă un număr mare de analiști de securitate dedicați care vor acționa în consecință în fața problemei.

Potrivit Fast Company, infractorii câștigă o sumă uriașă de bani de la plantarea ransomware-ului în sistemul de securitate al unei companii. Acest lucru înseamnă că organizațiile au nevoie de mult ajutor de la echipa de prevenire a ransomware-ului pe fondul creșterii sale continue în acel moment. Nu numai că profitul firmei dispare, dar și oamenii și-ar putea pierde locurile de muncă din cauza acestor exploatări.

Potrivit site-ului oficial al Bitdefender, este important să știm că multe companii nu dezvăluie atacuri ransomware. Acest lucru face dificil pentru cercetători să abordeze problema folosind decriptori. Cu excepția cazului în care problema a fost terminată, compania alege în continuare să păstreze în secret știrile despre vulnerabilitățile din sistemul său.

Publicarea decriptorului de ransomware ar putea aduce mai multe beneficii, astfel că există grupuri de securitate cibernetică, aceștia putând contribui și oferi sfaturi utile pentru a-i ajuta pe ceilalți experți. Echipa Bitdefender Labs a rezolvat deja milioane de atacuri ransomware la nivel global. Multe organizații au fost salvate de malware-ul iminent care ar putea obține informațiile sensibile utilizate în afaceri. Într-adevăr, dezvăluirea detaliilor către public ar putea părea o mișcare îndrăzneață, dar acest lucru este mult mai bun decât ascunderea lor, cu excepția cazului în care situația se înrăutățește.