Cel mai “corect” telefon, la generația a patra: ce aduce nou Fairphone 4

Cel mai “corect” telefon, la generația a patra: ce aduce nou Fairphone 4

Al patrulea smartphone din seria Fairphone a fost prezentat oficial. El continuă tradiția dispozitivelor construite din materiale “colectate etic”, modulare și ușor de reparat.

Compania Fairphone a devenit cunoscută în lumea smartphone-urilor datorită principiilor de protejare a mediului pe care le-a promovat încă de la primul model lansat. A încercat să reducă poluarea, de la colectarea materialelor necesare, până la înlesnirea reparării, o chestiune foarte rară în cazul smartphone-urilor moderne.

Fairphone 4 este un smarphone cu tehnologie 5G

Fairphone 4 este un smartphone 5G care se bazează pe chipset-ul Snapdragon 750G, ce nu este cel mai performant chipset care există în acest moment, conform Profit.ro. Există două opțiuni în ceea ce privește memoria: 6 și 8GB RAM.

În ceea ce privește spațiul de stocare al telefonului, vor fi lansate două versiuni: cu 128GB și 256GB. Spațiul de stocare poate fi extins printr-un card de memorie microSD.

De asemenea, în spatele ecranului LCD full HD de 6,3 inch se mai ascunde o baterie de 3.905mAh, care poate fi scoasă cu ușurință, ca la vechile telefoane.

Fairphone 4 va costa de la 579 de euro și va fi disponibil din 25 octombrie.

În timp ce giganți precum Samsung lansează două telefoane de top pe an, pentru a alimenta obsesia oamenilor pentru cel mai nou, cel mai bun și mai performant aparat, câteva companii încearcă să adopte o altă abordare. Fairphone, de exemplu, a fost construit încă de la început în jurul unor principii etice.

Această noțiune aplicată la smartphone-uri se referă la faptul că materialele folosite nu sunt obținute din zone de conflict sau prin asuprirea muncitorilor prin condiții de lucru inumane. În plus, se încearcă micșorarea amprentei asupra mediului înconjurător, prin reciclarea majorității componentelor și oferirea unor posibilități de upgrade facil. În orice moment îți poți schimba bateria de unul singur, îți poți înlocui camera și nu numai.

Citește și:
Etichete: