Cel mai bun loc de muncă din 2021, la Casa de Pensii: cât câștigi să evaluezi dosare de pensie, de câți oameni e nevoie

Cel mai bun loc de muncă din 2021, la Casa de Pensii: cât câștigi să evaluezi dosare de pensie, de câți oameni e nevoie

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă bine plătit, am soluția ideală pentru tine. Casele de Pensii din țara noastră fac angajări, deoarece au nevoie de personal care să se ocupe de evaluarea dosarelor de pensie. Salariile pe care le plătesc depăşesc 4.000 de lei net.

Casele Teritoriale de Pensii din țara noastră vor angaja 1.000 de persoane, pentru a se ocupa de diverse proceduri ce privesc evaluarile dosarelor de pensie.

După cum știm, ministrul Muncii, Raluca Turcan, s-a angajat într-un proiect menit să reformeze sistemul național de pensii din țara noastră, iar un prim pas îl reprezintă evaluarea dosarelor.

În acest moment, Casele de Pensii nu dispun de suficiente resurse umane, motiv pentru care vor face angajări.

Salarii de peste 4.000 de lei net, la Casele de Pensii

Persoanele angajate să evalueze dosarele de pensie vor fi remunerate cu aproximativ 4.100 de lei net pe lună, dacă au studii superioare. De asemenea, un venit bun vor primi și cei cu studii medii. Aceștia vor fi plătiți cu 2.700 de lei net lunar, arată calculele Economica.net făcute pe baza estimărilor guvernului din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Aceştia vor fi angajaţi pe o perioadă de maximum 18 luni şi vor fi plătiţi în baza Legii – Cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare – Anexa VIII – salarii pentru personalul din unităţile teritoriale, mai precizează sursa citata.

„La nivel naţional, am ajuns deja la 310.000 dosare evaluate, în condiţiile în care am început acest proces cu resursele modeste existente la nivelul caselor teritoriale din toată ţara. Ne-am propus ca, în a doua parte a anului viitor, să finalizăm digitalizarea tuturor celor 5 milioane de dosare din România, iar, pentru a atinge acest obiectiv, resursa umană actuală – 1 300 de angajaţi la nivel naţional – nu este suficientă. Spre comparaţie, ultimul proces similar realizat în România a presupus verificarea a 1 milion de dosare în aproximativ 5 ani, în perioada 2005 – 2010.

Prin PNRR, vom avea finanţare de 100 de milioane euro pentru a susţine atât procesul de digitalizare a dosarelor de pensii aflate în plată, cât şi dotarea cu echipamente şi servicii electronice a Casei Naţionale de Pensii Publice şi a structurilor teritoriale, ceea ce va facilita atât relaţia cu beneficiarii, cât şi accesul acestora, online, la toate informaţiile din propriul dosar de pensie”, a explicat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: