Cel mai așteptat SF al anului cu Tom Hanks apare pe Apple TV+: data la care se lansează „Finch”

Cel mai așteptat SF al anului cu Tom Hanks apare pe Apple TV+: data la care se lansează „Finch”

Apple a anunțat o dată de lansare pentru al doilea dintre cele două filme ale lui Tom Hanks pe care le-a achiziționat în timpul pandemiei. „Finch”, o poveste futuristă despre un inventator și prietenii săi canini și robotici, ajunge pe Apple TV+ pe 5 noiembrie.

La fel ca filmul de război al lui Hanks, “Greyhound”, filmul a devenit o victimă a pandemiei, înconjurat de întârzierile datei lansării, până când Apple l-a achiziționat de la Universal. Robotul este interpretat de Caleb Landry Jones, proaspăt câștigător la Cannes ca cel mai bun actor.

Hanks joacă rolul personajului principal, un inginer de robotică bolnav care iese din autoexilul său subteran, pentru a călători într-un pustiu american. De-a lungul călătoriei lui, lângă el sunt câinele său, Goodyear, și un android care se numește Jeff. Împreună formează o familie disfuncțională, dar oare pot învăța să se înțeleagă? Cred că va trebui să așteptăm până în noiembrie pentru a afla.

Filmul SF este regizat de câștigătorul premiului Emmy “Game of Thrones”, Miguel Sapochnik, cu scriitorul “Alien”, Ivor Powell, și nou-venitul Craig Luck, în funcția de scenarist. De asemenea, regizorul Robert Zemeckis este producătorul executive al peliculei.

Tom Hanks, ”dărâmat complet” pentru că filmul său nu ajunge la cinema, ci pe Apple TV+

În contextul pandemiei, cea mai nouă superproducție cu Tom Hanks în rolul principal nu a mai ajuns în cinematografe. În schimb, a fost distribuită prin intermediul serviciului de streaming Apple TV+.

Într-un interviu recent, actorul și-a exprimat dezamăgirea, spunând că ”are inima absolut frântă” din cauza faptului că pelicula “Greyhound” nu va avea premiera în cinematografe.

Deși a încercat să nu atace serviciul Apple TV+ sau serviciile de streaming în general, Hanks este convins că, pentru filmul său, aceasta nu a fost cea mai bună experiență.

”Nu vreau să-mi enervez șefii mei de la Apple, dar e o diferență între calitatea imaginii și a sunetului”, a insistat Hanks într-un interviu acordat publicației The Guardian.