Cel mai așteptat SF al anului a avut premiera mondială: când vei putea vedea “Dune”

Cel mai așteptat SF al anului a avut premiera mondială: când vei putea vedea “Dune”

“Dune” este o capodoperă cinematografică mult așteptată a Hollywoodului. Un film cu viziunea blockbusterelor moderne, care spune o poveste complexă. Este extrem de ambițios și captivant. Este un blockbuster SF de „școală veche”, povestit prin imagini și efecte speciale care-i vor încânta și pe cei care apreciază modernul.

Bazat pe legendarul roman de Frank Herbert, “Dune” a fost regizat de Denis Villeneuve („Arrival”, „Blade Runner 2049”) cu un scenariu de Villeneuve, Jon Spaihts și Eric Roth. Pelicula spune povestea lui Paul Atreides (Timothée Chalamet), fiul puternicului duce Leto Atreides (Oscar Isaac) și al misterioasei Lady Jessica (Rebecca Ferguson).

Dune a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția

Călătoria mitică și emoționantă din „Dune” spune, așadar, povestea lui Paul Atreides, un tânăr strălucit și talentat, născut într-un mare destin, dincolo de înțelegerea sa, care trebuie să meargă pe cea mai periculoasă planetă din univers pentru a asigura viitorul familiei și poporului său. Pe măsură ce forțele malefice izbucnesc într-un conflict legat de exclusivitatea pentru furnizarea celei mai prețioase resurse din univers, care se regăsește doar pe această planetă – resursă capabilă să deblocheze cel mai mare potențial al umanității. Vor supraviețui doar cei care își pot cuceri frica.

Dune tocmai a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția. Se va lansa în cinematografe și pe HBO Max pe 22 octombrie.

Noua adaptare pentru cinema a „Dune”, roman emblemă al genului SF, a fost ovaționat timp de opt minute, potrivit The Hollywood Reporter. Regizoarea Chloe Zhao („Nomadland”), unul dintre membrii juriului de la Festival, s-a grăbit să-l felicite pe Denis Villeneuve. „Fantastic!”, a spus ea înainte de a-l îmbărțișa, scrie Profit.ro.

Semnat Denis Villeneuve, acest film de două ore și 35 de minute oferă un spectacol ce îmbină staruri, acțiune, onirism și fotografie somptuoasă. Fanii genului SF îl așteaptă cu sufletul la gură.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: