Cea mai rapidă Tesla, lansată oficial: cât costă să ajungi la 100km/h in 2 secunde

Cea mai rapidă Tesla, lansată oficial: cât costă să ajungi la 100km/h in 2 secunde

Tesla a redefinit conceptul de maşini electrice în 2012, când a lansat Model S, care avea un design elegant şi autonomie mare. Noul model are un preţ de pornire de 130.000 de dolari, faţă de 80.000 cât costă Model S.

Elon Musk a prezentat Tesla S Plaid, cel mai rapid model de până acum al brandului. Ajunge la 100 de km/h în două secunde, are o autonomie de peste 640 de kilometri și o viteză maximă de 320 de km/h, la un preț de 130 de mii de dolari, notează Biziday.

“De ce să faci o mașină electrică atât de rapidă? Este ceva destul de important pentru viitorul energiei durabile. Trebuie să arătăm că o mașină electrică este cea mai bună mașină”, a spus Elon Musk, după ce a urcat cu mașina pe scenă, la o prezentare live, în fața clienților, la fabrica companiei din Fremont, California.

Musk a lăudat sistemul de divertisment al mașinii, spunând că este la nivelul unei PlayStation 5, în timp ce sistemul audio ar fi la nivelul unui home theater.

“Viitorul mașinii va fi pe modul pilot automat, iar divertismentul va deveni din ce în ce mai important. Vei dori să vizionezi filme, să te joci, să folosești internetul, când te deplasezi”, a spus Musk.

În prezent, Tesla produce patru modele: S, X, 3 și Y, dar modelele 3 și Y reprezintă marea majoritate a vânzărilor globale.

Noile Tesla, la fel de bune ca PlayStation 5: ce au în comun o consolă și o mașină

În luna ianuarie, Tesla anunța modelele actualizate ale modelelor S și X. Producătorul nu a ezitat să afirme faptul că noile sale sisteme de infotainment vor oferi o putere mult mai mare. Astfel, cel mai cunoscut producător de mașini electrice Tesla are un punct comun cu consolele PlayStation 5.

La acea vreme, potrivit zvonurilor, AMD urma să furnizeze noul hardware grafic al Tesla. Acest lucru are sens în condițiile în care GPU-urile RDNA 2 ale producătorului se află inclusiv în spatele consolelor de gaming PlayStation 5 și Xbox Series X / S. În cadrul conferinței sale principale Computex, CEO-ul AMD, Lisa Su a confirmat aceste zvonuri.

Lisa Su a mai afirmat totodată faptul că noul Tesla va include APD-uri AMD, fiind reprezentate de cipuri Ryzen cu grafică Radeon încorporată și urmează a fi implementate în sistemele lor de infotainment.

Citește și: