Cea mai rapidă Tesla, anulată: Elon Musk și-a dezamăgit fanii printr-un singur mesaj

Cea mai rapidă Tesla, anulată: Elon Musk și-a dezamăgit fanii printr-un singur mesaj

Elon Musk spulberă speranțele celor care așteptau cel mai rapid model Tesla de până acum. Constructorul american are, pentru moment, alte planuri.

Tesla avea în plan să lanseze cel mai rapid model sedan al său – Model S Plaid+, dar Elon Musk are alte planuri în această perioadă. Șeful constructorului american a scris pe Twitter că producția modelului a fost anulată, din momentul de varianta Plaid, mai ieftină, e, după cum s-a exprimat Musk, ”suficient de bună”.

El a insistat că procesul de producție la acest model e unul dintre cele mai rapide.

În acest moment, Model S Plaid+ nu e disponibil la precomenzi și nu e clar dacă va mai apărea vreodată, chiar dacă el figurează în configuratorul oficial al producătorului american.

Cei care vor cea mai rapidă Tesla mai au de așteptat

Cei care cunosc stilul lui Musk de a lansa diverse fumigene pe Twitter nu exclud posibilitatea ca anunțul să fie, totuși, o glumă. Dacă se va dovedi așa, atunci SEC – Comisia pentru valori mobiliare și schimburi din SUA – ar putea ridica niște sprâncene și l-ar putea acuza pe Musk de o posibilă manipulare a Bursei.

N-ar fi prima oară când se întâmplă asta.

Fanii rămân, deocamdată, doar cu ce a promis Tesla la un moment. Constructorul susținea că Model S Plaid+ reprezintă un upgrade major la actuala versiune. Musk promitea un interior și mai tehnologizat, dar și cu o autonomie crescută. Practic, cu o baterie full puteai să faci nu mai puțin de 520 de mile – adică mai bine de 800 de kilometri.

Modelul căpătase și titulatura de cea mai rapidă Tesla, din moment ce ți se promitea că atinge suta de kilometri în mai puțin de două secunde. Din acest punct de vedere, noua Tesla ar fi luat fața modelelor Lucid Air și Porsche Taycan Turbo.

Prețul anunțat al noii versiuni de Model S Plaid+ pleca de la 79.990 de dolari, dar dacă erai interesat de autonomia mult promisă de aproximativ 830 de kilometri și să ai parte de tot ce aduce nou Musk atunci ar fi trebuit să scoți din buzunar nu mai puțin de 139.000 de dolari.

Citește și: