14 mart. 2021 | 16:47

Cea mai nouă alternativă la TikTok te transformă în rapper: ce trebuie să știi despre BARS

ACTUALITATE
Cea mai nouă alternativă la TikTok te transformă în rapper: ce trebuie să știi despre BARS

În cazul în care nu aveai suficient de multe aplicații de la Facebook pe mobil, gigantul lui Mark Zuckerberg s-a mai aruncat la un progrămel intitulat BARS, o alternativă la TikTok.

La fel ca la Google, în cadrul Facebook, foarte mulți ingineri își dezvoltă propriile proiecte pentru ca apoi să fie susținute de compania sub care au fost create. Asta s-a întâmplat și cu BARS, cel mai nou proiect al NPE Team, echipa de experimente sau divizia de cercetare și dezvoltare din cadrul Facebook.

La fel ca TikTok în urmă cu câțiva ani, aplicația BARS disponibilă momentan doar pentru iPhone este construită în jurul afinității tale pentru muzică, mai precis, pentru rap, hip-hop, poate chiar trap. Ideea este ca rapperi aflați la început sau cei care simt că au o afinitate pentru acest gen muzical să-și poată înregistra rapid rimele, să le pună pe niște beaturi create de profesioniști și, nu în ultimul rând, să aplice niște efecte vocale de studio.

Intenția din spate este una lăudabilă, dacă nu aveai deja alte zece aplicații prin intermediul cărora să-ți expui talentul pe internet. Din fericire, tot ce faci pe BARS poate fi partajat prin alte rețele sociale, dacă asta îți dorești.

BARS îți permite să alegi din start unul din mai multe beaturi disponibile, iar dacă îți scrii versurile in-app, în engleză, aplicația este suficient de deșteaptă încât să-ți sugereze cuvintele necesare pentru a crea rime, în timp ce tastezi. Prin filtre audio și vizuale, o funcție de autotune și numeroase alte efecte, ar trebui să nu dureze foarte mult până ajungi la un produs destul de finisat.

Nu trebuie să fii expert în aplicații de mobil, pentru a-ți da seama că BARS vrea să copieze TikTok, până și interfața similară. Diferența este că în această nouă aplicație de la Facebook, clipurile au o durată de 60 de secunde și un scop precis, să îți ilustreze talentul de rapper. Aplicația este disponibilă la această adresă pentru iOS, dar momentan este în beta.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele