05 mart. 2021 | 08:00

Facebook revine la practicile de pe vremuri: banii sunt mai importanți

ACTUALITATE
Facebook revine la practicile de pe vremuri: banii sunt mai importanți

Facebook urmează să aibă un an foarte problematic din punct de vedere financiar în 2021. Din acest motiv, a decis să-și revizuiască atitudinea vizavi de reclamele pe care le permite pe platformă.

Începând de ieri, Facebook a început din nou să accepte reclame politice, indiferent cât sunt de mincinoase, cât de mult îți deformează adevărul sau încurajează atitudine extremiste. Este vorba de mulți bani la mijloc, iar gigantul lui Zuckerberg a încetat să profite de această sursă de informare începând cu finele alegerilor prezidențiale din SUA de anul trecut.

Deși nu-i permite încă lui Donald Trump să revină pe cea mai mare rețea socială și este improbabil ca acest lucru să se întâmple vreodată, Facebook a decis să permite din nou reclamele politice pe platformă începând cu 4 martie. În mod previzibil, părerile sunt divizate pe marginea acestui subiect, dar nimeni nu poate nega influența la scară largă a companiei americane și foarte multe entități sunt gata să cheltuie sume fabuloase pentru acel nivel de influență.

Anunțul pe marginea acestui subiect a fost făcut cu câteva ore înainte ca reclamele să apară din nou pe platformă. Este însă important de reținut că, deși în aparență discutăm doar de reclame politice, de fapt va fi vorba de reclame pe o varietate foarte mare de teme sociale utilizate pentru a influența opinia publicului. Aceleași reclame care au amplificat diviziunea publicului pe subiecte sensibile până la data de 3 noiembrie 2020, vor reveni acum online.

La acea vreme, decizia radicală a fost luată deoarece Donald Trump a refuzat să accepte înfrângerea în alegerile prezidențiale din SUA, atitudine pe care și-o menține și la această oră și care s-a reflectat în dezastrul de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021. Au trecut cinci luni de atunci, iar reclamele politice sunt din nou active pe Facebook. În cazul Google însă, gigantul din Mountain View a început din nou să le permită de acum o lună.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele