Cea mai ciudată victorie a României: cum a ajuns țara perfectă pentru telemuncă

Cea mai ciudată victorie a României: cum a ajuns țara perfectă pentru telemuncă

Un nou studiu referitor la telemuncă plasează România în topul celor mai atractive țări pentru munca de acasă. Nu de alta, dar pentru a lucra de acasă nu-ți trebuie autostrăzi, iar internetul continuă să fie ieftin la noi.

Conform unei analize realizate de Evening Standard, România ocupă locul trei la nivel global printre cele mai bune țări pentru munca de acasă, datorită combinației sale de prețuri mici la chirii și internet accesibil, de viteză mare. Ajută și faptul că țara noastră a devenit un centru tehnologic important pentru Europa Centrală și de Est.

În acest nou clasament, Canada se află pe primul loc în 2021, mai ales datorită deschiderii pe care o are în fața migranților și mecanismului relaxat de acordare a vizelor. Nomazii digitali au mult motive să fugă în nord, când un număr din ce în ce mai mare de angajați lucrează cu normă întreaga de oriunde s-ar afla.

Gazda unuia dintre cele mai mari hub-uri tehnologice din lume, Canada a ajuns pe harta mai multor companii importante în ultimul an. Google și Mastercard au anunțat că-și deschid sedii noi la nord de Statele Unite ale Americii, mai ales după materializarea politicilor din ce în ce mai agresive împotriva imigranților din SUA. Ca referință, nu mai puțin de 21,3% dintre canadieni sunt migranți, într-o țară cu un indice al fericirii mondiale de 7,23.

În mod surprinzător, Marea Britanie ocupă poziția a doua în clasament, între Canada și România. Spun ”surprinzător”, pentru că nu este una dintre cele mai ieftine țări de pe mapamond, dar se pare că are un prețul mediu pentru un apartament mic.

Un pic mai jos în top, se află Noua Zeelandă, ocupanta locului 14, dacă te gândeai să pleci departe de casă. Singapore este pe 15. Dacă erai în căutarea unor destinații mai exotice, Thailanda ocupă poziția cu numărul 18, iar Chile se află pe 28. Brazilia, deși destul de ieftină, ocupă doar locul 35.

Efortul din spatele acestei analize a fost realizat de Circleloop. ”În acest an, viața profesională a tuturor a fost dată peste cap, marea majoritate lucrează acum de acasă în viitorul previzibil. Dar cine a spus că munca de acasă trebuie să însemne că te afli în țara ta de origine? Creșterea nevoii de a lucra de acasă a determinat o serie de țări să introducă vize de sezon de lucru, pentru a încuraja oamenii să vină în ele, pentru a explora lumea, în timp ce sunt se pot conecta în continuare la locul de muncă”, se arată în comunicatul care însoțește această analiză.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: