Cea mai ciudată reclamă de pe Instagram este la Facebook: motivul neobișnuit din spatele mesajului

Cea mai ciudată reclamă de pe Instagram este la Facebook: motivul neobișnuit din spatele mesajului

Facebook, Instagram și WhatsApp sunt companii deținute de Mark Zuckerberg. Chiar și în aceste condiții, nu te-ai aștepta să vezi reclame la dintre aplicațiile omonime în cealaltă. Sunt mai multe motive pentru care situația este ciudată.

Instagram face tot felul de experimente pentru a-și ține utilizatorii interesați de rețeaua de socializare. Cel mai ciudat test din ultima perioadă implică niște reclame la Facebook, dintr-un motiv pe care nu îl înțelege nimeni, chiar dacă există și un comunicat oficial pe marginea subiectului.

De câteva zile, dintr-un motiv inexplicabil, când intri pe Instagram, s-ar putea să vezi în partea de sus a listei de postări o notificare prin care ți se atrage atenția să încerci Facebook, pentru că oferă niște funcții pe care nu le găsești în altă parte.

De ce te trimite Instagram la Facebook

”Testăm un mod prin care să notificăm oamenii care și-au conectat contul de Instagram cu Facebook să afle funcțiile care sunt disponibile doar acolo, precum posibilitatea de a găsi un loc de muncă, de a participa la o întâlnire online, de a cumpăra sau vinde lucruri, de a fi la curent cu ultimele știri.”, a explicat un purtător de cuvânt al Facebook pe marginea testului aplicat momentan pe un public limitat.

Ca referință, vorbim de aplicații sau servicii online cu peste un miliard de utilizatori. Facebook are cu mult peste două miliarde de utilizatori. Dacă vezi realitatea din această perspectivă, pare un pic ciudată inițiativa gigantului american. Pe de altă parte, Zuckerberg vrea să se asigure că niciuna dintre platforme nu este neglijată, iar el poate face bani de pe urma fiecărui utilizator de pe toate platformele pe care le are în portofoliu, indiferent dacă vorbim de Facebook, Messenger, Instagram sau WhatsApp.

Una peste alta, creatorii celor mai populare rețele de socializare din lume se chinuie de mult timp să le aducă mai aproape una de alta. Reclama la Facebook pe Instagram este doar cel mai recent gest în acest sens.

Citește și: