Grupurile Facebook devin mai deștepte: ce sunt ”experții”

Grupurile Facebook devin mai deștepte: ce sunt ”experții”

Facebook lucrează la o nouă modalitate de a evidenția informațiile autoritare în cadrul grupurilor. Platforma începe să lanseze o nouă etichetă care poate fi întâlnită pe grupurile de pe Facebook.

Cea mai cunoscută rețea de socializare urmează să implementeze eticheta „expert” pentru membrii grupului care au expertiză într-un domeniu legat de interesele grupului. Odată cu modificarea, pe care Facebook spune că este disponibilă pentru „selectarea” grupurilor, un administrator poate invita un membru al grupului să fie „expert” al grupului.

Dacă persoana acceptă, atunci va primi o insignă lângă numele său, asemănătoare modului în care sunt identificați moderatorii de grup și administratorii.

În special, a fi „expert” în grup nu vă oferă un control suplimentar asupra funcțiilor grupului sau vizibilitate mai mare în cadrul unui grup. În schimb, Facebook îl facturează ca o modalitate prin care administratorii de grup pot evidenția membrii care ar putea avea informații utile de partajat cu restul grupului.

Grupurile de Facebook vor avea ”experți”

Experții pot găzdui, de asemenea, sesiuni de întrebări și răspunsuri sau sesiuni audio live. În mod separat, Facebook testează, de asemenea, o caracteristică care ar permite administratorilor de grup să găsească în mod proactiv voci de experți pentru grupul lor.

Acest test, care începe cu grupuri legate de fitness și jocuri, permite indivizilor să se identifice ca experți într-un anumit subiect. În aceste cazuri, administratorii grupului vor putea căuta experți care nu sunt deja membri ai grupului lor și îi pot invita să se alăture. Experții vor avea, de asemenea, capacitatea de a invita automat „urmăritorii de pagină angajați recent” să se alăture oricărui grup în care se alătură ca expert.

Experții reprezintă cea mai recentă dintre cele câteva modificări aduse grupurilor Facebook din ultimele luni. Compania a luat, de asemenea, măsuri pentru ca moderatorii să își asume mai multă responsabilitate în asigurarea faptului că membrii grupului respectă regulile Facebook și a introdus noi instrumente pentru limitarea conversațiilor toxice. În timp ce „experții” dedicați nu vor avea un impact direct asupra acestor eforturi, adăugarea unor voci mai bine informate ar putea elibera timp pentru administratorii de grup.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: