17 nov. 2021 | 12:55

Cea mai așteptată funcție de la WhatsApp, disponibilă: ce vei putea face pe platformă

ACTUALITATE
Cea mai așteptată funcție de la WhatsApp, disponibilă: ce vei putea face pe platformă

Ultilizatorii WhatsApp vor putea, în sfârșit, să folosească varianta pentru desktop a aplicației fără să mai fie nevoiți să-și țină telefoanele deschise.

Cei ce folosesc WhatsApp în mod constant sunt conștienți de faptul că, pentru a putea beneficia de acest serviciu și pe desktop, este nevoie ca telefonul să fie, în permanență, activ. Cu alte cuvinte, odată ce ți-ai închis internetul, poți să spui adio WhatsApp-ului de pe desktop sau laptop.

Acestea fiind spuse, dezvoltatorii WhatsApp au anunțat că au de gând să corecteze această mică neplăcere, astfel încât utilizatorilor să li se permită să folosească varianta desktop și fără dependența de dispozitivul mobil.

Nu toată lumea va beneficia de această funcție

Așa cum era de așteptat, orice veste bună vine și cu una proastă, atașată de ea. Nu toți utilizatorii de WhatsApp vor putea să uite de existența telefonului, cât timp folosesc varianta desktop.

Opțiunea va fi valabilă, cel puțin momentan, numai acelora dintre ei care beneficiază de conturi business. Cu alte cuvinte, este nevoie de un program numit multi-device beta, disponibil acum numai celor menționați anterior.

Multi-device beta este un program care îți dă acces timpuriu la noile versiuni WhatsApp pentru web, desktop și Portal. Dezavantajul este că, de cele mai multe ori, noile versiuni vin și cu mici neplăceri (bug-uri).

Prin intermediul multi-device beta, utilizatorii vor putea să se conecteze simulan pe patru dispozitive, independente de telefonul mobil. Funcția poate fi una extrem de utilă, mai ales dacă rămâi fără baterie sau nu te poți conecta la internet prin intemediul sistemului mobil.

Mark Zuckerberg promite că noua metoda va sincroniza mesajele între dispozitive și va oferi o experiență de utilizator sigură.

Există, totuși, și o serie de restricții. Utilizatorii vor trebui să se conecteze, prin intermediul telefoanelor mobile, într-un interval de 14 zile pentru a nu pierde conexiunea între dispozitivele folosite.

Ca să te conectezi la multi-device beta, tot ce trebuie să faci este să intri în „Settings”, ca mai apoi să alegi „Linked devices”, „Multidevice Beta” și „Join Beta”.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele