Ce trebuie să știi dacă ai asigurare obligatorie împotriva dezastrelor naturale: se poate întâmpla oricând

Ce trebuie să știi dacă ai asigurare obligatorie împotriva dezastrelor naturale: se poate întâmpla oricând

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) vine cu mențiuni speciale pentru românii care au încheiat asigurări obligatorii împotriva dezastrelor naturale. Reprezentanții PAID spun că acestea rămân valabile, chiar dacă asiguratorul intră în faliment.

Potrivit Nicoletei Radu, Directorul General al PAID, românii aflați într-o astfel de situație nu ar trebui să își facă griji. Lămuririle oferite de PAID sunt deosebit de importante și vin într-un moment critic pentru piața asigurărilor din România, zdruncinată de falimentul celui mai puternic asigurator RCA de la noi, City Insurance.

În caz de faliment, clienții nu ar trebui să se îngrijoreze. Iată explicația

„Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale este o poliță gestionată de PAID, fiind doar distribuită de alte entități. Din acest motiv, PAD rămâne valabilă până la data expirării, indiferent de ceea ce se întâmplă cu distribuitorul poliței.

PAID are stabilitate din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate, are fonduri proprii și deține de cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrală și de Est, în cuantum de un miliard de euro”, a explicat Directorul General al PAID, Nicoleta Radu.

În ceea ce privește instrumentarea daunelor, PAID va dispune trimiterea de constatatori spre beneficiari, în situația în care distribuitorul poliței nu va fi în măsură.

În acest sens, compania pune la dispoziția publicului numărul scurt 021 9930, apelabil non-stop, din orice rețea.

„Ne vom asigura că nu există sincope în soluționarea daunelor și vom face toate demersurile pentru a prelua, de la Fondul de Garantare a asiguraților, plata directă a dosarelor.

Avem toată încrederea că timpii de plată vor rămâne rezonabili și că toate dosarele de daună vor fi achitate”, a concluzionat Nicoleta Radu.

În prezent sunt peste 1,8 milioane de locuințe asigurate prin polița obligatorie împotriva dezastrelor naturale. Aceasta poate fi contractată direct pe site-ul paidromania.ro, prin intermediul companiilor partenere sau prin brokerii de asigurări.

Citește și: