Ce spune Elon Musk despre internetul viitorului, prin satelit: e mai aproape decât ai crede

Ce spune Elon Musk despre internetul viitorului, prin satelit: e mai aproape decât ai crede

Internetul prin satelit de la Starlink al companiei SpaceX ar putea să vină mai repede decât ai crede.

Elon Musk le-a spus utilizatorilor de TwitterStarlink ar trebui să aibă versiunea beta „luna viitoare”. Adică undeva în octombrie, după spusele miliardarului. Acest lucru înseamnă că, teoretic, ai putea folosi serviciul mai rapid decât de obicei în mai multe țări sau, cel puțin, fără stigmatul testării beta.

Internetul prin satelit al lui Musk ar putea fi aproape

Compania își propunea acoperirea mondială completă până în septembrie. Până în prezent, beta-ul a fost limitat în mare parte la America de Nord și la anumite părți din Europa, cu excepții notabile precum Australia, Chile și Noua Zeelandă. Extensiile planificate sunt limitate până acum la Mexic și Japonia, dar compania lui Elon Musk a înregistrat filiale în țări precum Filipine și Africa de Sud.

Lansarea formală va fi crucială. SpaceX a declarat că a livrat 100.000 de terminale Starlink de la sfârșitul lunii august, dar este probabil ca acest număr să se mărească, pe măsură ce eticheta beta dispare și vor avea acces mai multe țări.

De asemenea, deși serviciul de internet prin satelit este departe de a fi nou, lățimea de bandă mare și latența redusă a Starlink ar putea contribui la reducerea decalajului pentru banda largă în zonele rurale și în țările în curs de dezvoltare, în care accesul convențional la internet este fie indisponibil, fie prea lent pentru a fi practic.

Aceste lucruri se vor întâmpla, desigur, cu condiția ca Starlink să sosească la timp, conform promisiunii. Musk și companiile sale au o istorie de programe optimiste pentru proiectele care sunt blocate de obstacolele tehnice și de alte chestiuni practice. O lansare în luna octombrie cu siguranță nu este exclusă, dar este posibil să fii dezamăgit dacă te încrezi prea tare în anunțul lui Musk.

Citește și: