Ce părere are Leonardo DiCaprio despre „Don’t Look Up”, cel mai discutat film al momentului

Ce părere are Leonardo DiCaprio despre „Don't Look Up”, cel mai discutat film al momentului
„Don’t Look Up” este, fără niciun dubiu, cel mai „discutat” film al momentului. În mod cert, rareori ne este dat să vedem o producție care să stârnească atâtea păreri, controverse, însă și certuri între membrii aceleiași familii.
Este suficient să-ți deschizi contul de Facebook și vei observa că absolut toată lumea are o părere despre „Don’t Look Up”. Iar dacă despre unele filme poți să te menții rezervat (cumva la jumătate de drum), nu același lucru se poate spune și despre această peliculă. Oamenii par să nu cunoască „tonurile de gri”, în ceea ce o privește. Efectiv, lumea s-a împărțit în două, de la lansarea acestuia. Ori îți place foarte mult, ori îl urăști.

Leonardo DiCaprio, despre rolul său în „Don’t Look Up”

Leonardo DiCaprio joacă rolul lui Randall Mindy, un cercetător care, alături de studenta sa, Kate Dibiasky (rol interpretat de Jennifer Lawrence) descoperă o cometă periculoasă care va nimici omenirea. Cei doi încearcă să tragă semnale de alarmă, ajungând până la președintele Statelor Unite ale Americii, personaj interpretat de Meryl Streep. În mod total neașteptat, cei doi se izbesc de ignoranța autorităților americane, președintele fiind mai degrabă interesat de campania electorală și de modul în care ar putea să benefecieze de pe urma acestei vești, în loc să facă demersuri pentru a evita impactul.
„Sfârșitul acestui film devine foarte întunecat și, dacă nu ar fi avut această schimbare de ton, nu cred că am fi fost atât de încântați cum am fost să îl facem”, a spus Leonardo DiCaprio, pentru Los Angeles Times, adăugând că „nu poți spune niciodată ce va realiza un film din punct de vedere cultural, dar sfârșitul acestui film este într-adevăr o palmă în față”. Leonardo DiCaprio este, printre altele, și unul dintre militanții împotriva schimbărilor climatice, în timp ce „Don’t Look Up” pare o metaforă a acestei probleme cu care se confruntă, în momentul de față, omenirea.
În plus, conform propriilor declarații, ultimele momente din producția Netflix sunt întocmai cele care l-au convins pe DiCaprio să accepte rolul lui Randall Mindy. Scena finală ne arată personajele principale, interpretate de DiCaprio și Lawrence, stând la masă cu familia, ca un ultim omagiu adus umanității. Actorul a mărturisit că, în eventualitatea în care scenariul s-ar transforma în realitate, și-ar petrece ultimele clipe din viață în acest mod.
Citește și: