Leonardo DiCaprio, scrisoare deschisă către Joe Biden. Ce a îndrăznit să îi ceară, de fapt

Leonardo DiCaprio îl îndeamnă pe Joe Biden să abordeze criza climatică

Celebru pe marele ecran, Leonardo DiCaprio este unul din cei mai vocali activiști de mediu. Conform presei de peste ocean, Leonardo DiCaprio i-a trimis o scrisoare deschisă președintelui american Joe Biden despre schimbările climatice. Actorul a fost vocal de-a lungul carierei sale cu privire la problemele legate de schimbările climatice.

Leonardo DiCaprio îl îndeamnă pe Joe Biden să abordeze criza climatică

Săptămâna trecută, președintele Biden a întors SUA către Acordul de la Paris, un pact internațional hotărât să combată criza climatică. În 2017, Donald Trump a retras America din acord, iar efectele acestei decizii aveau să genereze adevărate conflicte între America și celelalte state semnatare.

Imediat după instaurare, celebrul actor american și activist de mediu, Leonardo DiCaprio i-a trimis o scrisoare deschisă. DiCaprio a trimis scrisoarea către președintele Biden, semnată de personalități din industria divertismentului, climatului și științei.

”Este momentul să ne confruntăm cu # ClimaCriza este acum. Astăzi mă alătur liderilor mondiali din afaceri, guvern, muncă și mișcarea ecologistă.

Solicităm președintelui JoeBiden să fie liderul climatic de care avem nevoie și pe care știința îl cere.”, scria Loenardo DiCaprio pe contul său de Tweeter.

Leonardo DiCaprio a fost vocal de-a lungul carierei sale cu privire la problemele legate de schimbările climatice. A înființat o fundație în 1998 cu scopul de a „proteja ultimele locuri sălbatice ale lumii”.

În 2019, DiCaprio a întâlnit-o pe activista adolescentă a schimbărilor climatice Greta Thunberg, numind-o „liderul timpurilor noastre”.

DiCaprio, o voce a activismului de mediu

Leonardo DiCaprio a fost o voce a activismului de mediu cu mult înainte ca actorul să se înfășoare într-o carcasă de animal,  și să riște hipotermia pentru rolul său premiat cu un Oscar în filmul Revenant.

DiCaprio și-a folosit discursul de acceptare de la Oscar, pentru cel mai bun actor, pentru a îndemna un public global să respingă „politica lăcomiei” și să sprijine liderii dispuși să ia măsuri împotriva schimbărilor climatice. În scrisoarea deschisă, trimisă președintelui Biden, DiCaprio scrie:

”Sarcina care urmează este enormă. Este urgentă necesitatea de a aborda criza economică globală devastatoare a sănătății și criza economică și necesitatea de a uni americanii în acest sens. Pe măsură ce ne recuperăm de la Covid-19 și reconstruim economia globală.

Trebuie să acționăm și asupra schimbărilor climatice. De fapt, acestea nu sunt misiuni separate; sunt una și aceeași. Acesta este cel mai decisiv deceniu din istoria omenirii pentru a face față crizei climatice.”, spune celebrul actor.

În ultimii câțiva ani, DiCaprio și-a donat în mod constant celebritatea, și cel puțin 30 de milioane de dolari în finanțare conform fundației sale, pentru a ajuta la avansarea negocierilor climatice ale Națiunilor Unite, pentru a proteja recifele de corali și tigrii și pentru a răspândi conștientizarea publicului cu privire la pericolele schimbărilor climatice.

Actorul a devenit un spectacol la evenimente axate pe provocări globale începând cu 2014, participând la forumul economic Davos pentru a primi un premiu în ianuarie 2015 și ținând un discurs și un dialog privat cu Ban Ki-Moon, secretarul general al Națiunilor Unite, pe marginea negocierilor climatice de la Paris din decembrie 2015.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI