Ce e Windows 365, soluția prin care ai acces la un PC virtual de oriunde

Ce e Windows 365, soluția prin care ai acces la un PC virtual de oriunde

În era digitalizării și a versiunilor cloud, Microsoft vine cu soluția numită Windows 365 – un abonament care-ți oferă acces la propriul PC de oriunde.

Microsoft caută să se mențină relevant și a făcut deja următorul pas odată cu Windows 11. Acum, duce lucrurile mai departe de atât. A anunțat un nou abonament, Windows 365, care-ți va oferi acces la propriul cont de PC în versiunea cloud.

Practic, poți accesa acest computer virtual de oriunde, fie de pe alt PC, fie de pe orice dispozitiv mobil.

Cum funcționează abonamentele Windows 365

Windows 365 se va lansa la începutul lunii august – mai exact pe data de 2. Pentru început, va fi disponibil doar pentru companii.

Acestea vor putea cumpăra abonamente pentru angajați, iar aceștia vor putea lucra pe computerele „virtuale” de oriunde. Nu este clar ce putere de procesare vor avea la dispoziție abonații la Windows 365, însă cel mai probabil nu putem vorbi despre computere de gaming, ci mai degrabă despre computere care să ofere o experiență bună în aplicații de productivitate.

Exemplele prezente în materialele de promovare sugerează că vei putea să alegi numărul de nuclee, cantitatea de memorie RAM și cantitatea de spațiu de stocare. Cu siguranță, prețurile vor fi mai mari cu cât capabilitățile hardware cresc.

Nu mai ai nevoie de PC fizic, ci doar de un dispozitiv inteligent

Cum totul se întâmplă în cloud, nu vei mai avea nevoie de stocarea informațiilor într-o unitate de PC. Ideea e binevenită mai ales că li se permite companiilor să permită munca de la distanță și totodată să asigure securitatea datelor.

Fiind găzduite pe serverele Microsoft, aceste instanțe de Windows nu vor fi la fel de expuse atacurilor, iar în cazul unor probleme, acestea computerele vor putea fi rapid izolate.

Apoi, în cazul companiilor care trebuiau să cumpere computere scumpe pentru angajați, acum vor putea să le ofere doar laptop-uri cu specificații de bază, întrucât te poți conecta la Windows 365 de pe orice computer, indiferent de performanța oferită, sau de pe smartphone-uri și tablete.

Microsoft nu a spus încă prețul pentru Windows 365. Nu trebuie să te aștepți, însă, că va fi foarte ieftin. Vom vedea în luna august.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: