Marea schimbare de la Facebook: cum va arăta noul tău newsfeed

Marea schimbare de la Facebook: cum va arăta noul tău newsfeed

Facebook pregătește o schimbare pe care o consideră majoră în contextul în care a primit critici legate de algoritmii folosiți.

Facebook pregătește mai multe schimbări și-ți promite, în curând, o experiență mai bună atunci când scrollezi pe contul tău. Teoretic, nu vei mai găsi în newsfeed lucruri de care nu ești interesat. Practic, rămâne de văzut, de fapt, ce urmărește rețeaua de socializare cu asta.

Ce se știe e că rețeaua de socializare va permite utilizatorilor să aleagă încă două tipuri de newsfeed: pe lângă cel bazat pe algoritmii companiei, va mai exista unul ordonat cronologic și un altul compus din persoanele şi paginile favorite.

Schimbare la Facebook

Facebook anunță două noi feed-uri de conţinut pentru aplicaţia sa mobilă. Acestea se numesc Favorites (Favoriţi) şi Recents (Recente), urmând să acomodeze, după cum sugerează şi denumirile, postările prietenilor şi entităţilor favorite, respectiv cele mai recente postări.

Pentru Favorites, poți alege până la 30 de persoane şi pagini. Doar conţinutul acestora va fi afişat aici, dar tot pe baza algoritmului care stabileşte ordinea postărilor din newsfeed.

Recents, care va afişa postările de la cele mai noi la cele mai vechi, nu este neapărat o noutate în cadrul Facebook. Aceasta exista şi până acum, ascunsă undeva în secţiunea More, alături de multe altele. Ce este nou, este faptul că Recents va fi mult mai uşor de accesat. Atât Recents, cât şi Favorites, vor apărea în aplicaţia Facebook ca două tab-uri noi, lângă newsfeed.

Vei putea face trecerea între cele trei secţiuni de conţinut cu un simplu swipe orizontal. Cele două noi tab-uri încep a fi implementate de astăzi în aplicaţia de Android, urmând că utilizatorii de iPhone să le primească peste câteva săptămâni.

O menţiune importantă este că oricare din cele două secţiuni noi, Recents şi Favorites, vor dispărea din ecranul principal al aplicaţiei, dacă nu sunt accesate vreme de şapte zile. Acestea nu vor fi eliminate complet, ci vor fi “ascunse” la More. Vor apărea la loc, în ecranul principal, după ce le vei căuta, din nou, în categoria More.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: