Ce decizie a luat compania care asigură distribuţia energiei electrice

Ce decizie a luat compania care asigură distribuţia energiei electrice

Distribuţie Energie Electrică România vrea să cumpere pachete software pentru securitatea fişierelor. Valoarea estimată a pachetelor cumpărate de compania care asigură distribuţia energiei electrice e de 2,71 milioane de lei, fără TVA.

Se va încheia un contract-cadru pe o perioadă de 36 de luni, potrivit unui anunţ de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), citat de Economica.

Compania care asigură distribuţia energiei electrice dă 2,71 milioane de lei pentru securitate

Acest contract presupune „achiziţia unui sistem ‘Software tip DLP’ (Data Loss Prevention), software de prevenire a scurgerii de date”.

Cantitatea minimă estimată pe durata contractului-cadru presupune licenţe cu mentenanţă inclusă pentru 1.200 utilizatori. Cantitatea maximă estimată presupune licenţe cu mentenanţă inclusă pentru patru mii de utilizatori.

De asemenea, ofertantul trebuie să constituie garanţia de participare în cuantum de 18.000 lei. Contractul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, pe criteriul celui mai bun raport calitate – preţ, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 8 octombrie 2021, ora 15:00.

Distribuţie Energie Electrică România asigură distribuţia energiei electrice pentru un număr de 3.768.047 de locuri de consum, pentru care energia electrică este asigurată prin intermediul furnizorilor licenţiaţi de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie.

Începând cu data de 1 iulie 2007, piața de energie electrică este deschisă pentru toate categoriile de consumatori, conform HG 638/20 iunie 2007.

Lista furnizorilor de energie electrică atestați de ANRE poate fi consultată pe site-ul ANRE aici.

Ce se întâmplă cu românii care care nu au contracte noi de curent, cei care rămân fără furnizor de energie electrică

În ultimul an, autoritățile au pus presiune pe consumatori pentru a încheia contracte noi de furnizare a energiei electrice. Argumentul principal ține de faptul că ar trebui să se reflecte în prețuri mai mici la curent. Nu a fost chiar așa.

În cazul în care nu ai încheiat un contract cu un furnizor de energie electrică sau din alte motive ai rămas fără, Autoritatea Națională de Reglementare în Energie s-a gândit la o soluție. Fără niciun fel de intervenție din partea ta, compania Electrica Furnizare va deveni operatorul tău de curent.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: