Cât de gravă a ajuns criza cipurilor: gestul ciudat al Microsoft cu Xbox

Cât de gravă a ajuns criza cipurilor: gestul ciudat al Microsoft cu Xbox

Nici măcar creatorul Xbox nu este imun la problemele cauzate de criza semiconductorilor.

Un alt exemplu care ne arată cât de gravă este penuria globală de cipuri, Microsoft nici măcar nu a putut asigura suficiente console Xbox Series X pentru primul turneu Halo Championship Series al Halo Infinite și, în schimb, a trebuit să folosească o combinație de console de retail și de dezvoltare.

Tahir Hasandjekic, șeful 343 Industries, a împărtășit știrea pe Twitter, spunând că jucătorii vor juca pe consolele de dezvoltatori. Din fericire, nu este nevoie ca acești jucători sau fani să-și facă griji, deoarece sunt „identice din punct de vedere funcțional” cu hardware-ul Xbox Series X vândut cu amănuntul.

„Atenționați jucătorii, veți juca în acest weekend pe consolele de dezvoltare din Seria X”, a spus Hasandjekic. „Sunt identice din punct de vedere funcțional și vor funcționa în modul „retail”, așa că este exact aceeași experiență, doar arată puțin diferit. De ce? Lipsa lanțului de aprovizionare global este reală.”

Și giganții simt criza

Da, nici măcar Microsoft nu poate găsi suficiente console pentru primul turneu major pentru Halo Infinite.

Pentru cei care nu știu, kiturile de dezvoltare sunt sistemele folosite de dezvoltatorii de jocuri atunci când creează jocurile pe care le cunoaștem și le iubim. În general, nu sunt puse la dispoziția publicului și este rar să vezi vreodată unul la un turneu oficial.

Nu doar Microsoft resimte lipsa cipurilor, de altfel Nintendo a anunțat că și-a redus producția de console Switch cu 20% din cauza penuriei, în timp ce Sony ar fi redus producția consolelor sale PS5 cu un milion de unități. Mai mult, un raport recent a spus că această perioadă în care sunt afectate consolele „va rămâne foarte grea” cel puțin până în septembrie 2022.

Primul turneu Halo Infinite Halo Championship Series are loc în perioada 17-19 decembrie și prezintă 272 de echipe care concurează pentru un fond de premii de 250.000 USD + Crowdfunding.

 

Citește și: