Cât costă Dacia electrică, care sunt dotările incluse: prețul oficial pentru Dacia Spring, dezvăluit astăzi

Cât costă Dacia electrică, care sunt dotările incluse: prețul oficial pentru Dacia Spring, dezvăluit astăzi

În această dimineață au ajuns online prețurile oficiale la Dacia Spring, prima mașină electrică a producătorului de la Mioveni. Cu această ocazie, aflăm și dotările de care se vor putea bucura șoferii.

După aproape un an de zvonuri și speculații pe marginea acestui subiect, acum aflăm cele mai importante detalii care vor transforma Dacia Spring într-un succes de piață. În mod surprinzător, însă, datele care au început să circule online nu vizează în prima fază utilizatorii finali, clienții casnici. În schimb, primele mașini vor fi livrate către companiile de închirieri autoturisme, iar din documentele adresate acestei categorii de clienți au fost desprinse datele de mai jos.

Dincolo de detaliile contextuale, Dacia a transmis în sfârșit către dealeri primele prețuri cu care vor putea fi vândute mașinile din gama Spring, începând chiar cu această lună. Deși nu este foarte clar de ce s-a întâmplat asta, prețurile au fost publicate de presa franceză, împreună cu un pliant de dotări desfășurat pe mai multe pagini. În presă au ajuns după ce un dealer le-a postat pe un forum în aceeași limbă.

Prețul de pornire pentru Dacia Spring va fi de 16.990 de euro, pentru versiunea Confort, preț la care se vor aplica eventualele subvenții de tip Rabla Plus. Versiunea va fi una cu un nivel minim de dotări, printre care climatizarea manuală. Un pic mai ”deșteaptă” va fi versiunea superioară Comfort Plus. Printre altele, aceasta va avea un display multimedia de 7 inci și vopsea metalizată, particularități din cauza cărora va costa 18.490 de euro. Prețurile sunt pentru Franța. Ca urmare, în România pot fi mici diferențe, de cele mai multe ori în jos.

Pe lângă cele două versiuni pentru clienții privați, vor mai exista și două variante de business, cea pentru car-sharing și cea cargo, deși numele lor oficial nu este încă public. Aceasta din urmă va include locuri în față și un spațiu pentru bagaje mărit, prin îndepărtarea banchetei spate.

În ceea ce privește mecanismul de comandă și livrare, precomenzile se pare că vor fi deblocate începând cu 20 martie, în timp ce comenzile efective se vor realiza începând cu luna iunie a acestui an. Livrările efective se vor desfășura din septembrie 2021.

Printre particularitățile importante pe care trebuie să le ai în vedere se numără faptul că Dacia Spring are o lungime de numai 3,73 metri lungime, specifică clasei A (mini). Lățimea este de 1,62 metri, iar înălțimea, 1,51 metri. Mașina are un ampatament de 2,42 metri, în timp ce volumul portbagajului este de 300 litri, putând fi extins la 600 litri, prin rabatarea scaunului. Garda la sol este de 150 mm.

dacia spring dotari

Citește și: