Ce preț are noua Dacia electrică și când o poți avea. Cea mai așteptată mașină a anului 2020

Ce preț are noua Dacia electrică și când o poți avea. Cea mai așteptată mașină a anului 2020

Dacia Spring e primul model electric al constructorului de la Mioveni. Au apărut deja primele imagini cu acest nou autoturism pe care Renault l-a promis de multă vreme. Hai să vezi la ce trebuie să te aștepți de la prima electrică din gama Dacia.

Dacia a făcut marți, 3 martie, anunțul mult așteptat. A prezentat pe Facebook primele imagini cu conceptul Dacia Spring, primul model electric al gamei. E vorba de un model compact, de oraș, care poate suferi modificări până la intrarea în producție de serie.

Dar direcția mărcii autohtone e clară. Vrea să scoată pe piață un model electric cu care te poți deplasa ușor în oraș. E o mașină de care se vorbește încă din 2019 și Renault a susținut în repetate rânduri că are tehnologia necesară, dar nu găsise încă momentul oportun pentru a lansa pe piață prima electrică.

Ce preț va avea Dacia Spring și când va fi lansată

Așa cum era de așteptat, noua Dacia Spring are la bază modelul Renault K-ZE, pe care francezii îl vând deja pe piața din China. Pe piața asiatică, acest model are un preț de pornire de 8.000 de euro, dar nu te aștepta ca primul model electric de la Dacia să coste atât de puțin.

E posibil ca Spring să aibă un preț de pornire de la 15.000 de euro, așa cum anunțau șefii de la Renault. Chiar și așa, ar putea deveni cel mai accesibil model compact de pe piața europeană.

Mai mult,îl poți lua mai ieftin dacă Guvernul decide să aloce subvenții mai mari, poate prin programul Rabla Plus sau poate printr-un alt program similar de încurajare a achiziției de mașini electrice. Noua mașină electrică este, așa cum spuneam, un concept. Ar putea intra în producția de serie în toamna acestui an și ar putea fi disponibilă la vânzare anul viitor sau în 2022.

Dacia Spring model electric

Cât despre specificațiile tehnice se cunosc puține lucruri. Dacia Spring ar putea avea o autonomie de până la 200 de kilometri, ceea ce e destul de puțin în comparație cu alte modele existente pe piață. Dar, fiind o mașină de oraș, ar putea să fie suficient.

Capacitatea bateriei ar putea fi de 26.8 kWh iar aceasta va alimenta un motor electric de 45 CP care ofera o viteza maxima de 105 Km/h. Dacia Spring este, din punct de vedere al dimensiunilor, undeva sub Sanderi și va avea 4 locuri.

Citește și: