Prețuri de pomană pentru noua Dacia electrică: cât costă, de fapt, modelul Spring

Prețuri de pomană pentru noua Dacia electrică: cât costă, de fapt, modelul Spring

În 2021 ai șansa să vezi pe stradă noua Dacia Spring, primul model electric al constructorului de la Mioveni. Mai mult, o poți chiar închiria în sistem car-sharing sau rent-a-car.

Dacia a venit cu o strategie interesantă pentru noul model Spring, prima electrică din gamă. O oferă, pentru început, companiilor de car-sharing și de închirieri auto, care vor să o adauge în flotele lor și mai apoi va fi disponibilă la vânzare și pentru clienți. E de așteptat, așadar, să o poți închiria și-n România cât de curând.

Până atunci, prima companie care a bătut palma cu Dacia este una franceză. E vorba de compania E. Leclerc, care a anunțat și prețul de închiriere. Un preț mic pentru cea mai ieftină mașină electrică a Europei, după cum se laudă compania.

Cât costă să închiriezi Dacia Spring în Franța

Important de spus că prețurile menționate sunt valabile pentru Franța și sunt alese de compania franceză. Când va ajunge în România, prețul de închiriere va fi stabilit, de asemenea, de companiile care o vor avea în flotă pentru închiriere.

Cei de la E. Leclerc susțin că prețul va porni de la 5 euro pe zi, iar cu kilometrajul de rigoare va ajunge undeva la 7 euro pe zi. Rămâne de văzut ce oferă compania în cei 7 euro, să zicem. Poate fi o anumită durată de timp în care poți închiria mașina sau poate fi inclusă și o limită de kilometri. Dacă o depășești, atunci poți ajunge să plătești pentru fiecare kilometru parcurs în plus.

Ca referință, există modelele de business ale altor companii din domeniu.

Spark, spre exemplu, care activează și-n România are un preț de pornire de 7,35 lei pentru închiriere minimum 15 minute, la care se adaugă încă 0,49 lei pentru fiecare minut peste. De asemenea, închirierea pentru 24 de ore costă 125 de lei – sumă în care sunt incluși doar 150 de kilometri. Apoi, fiecare kilometru peste acest prag se taxează cu 0,75 lei.

Am dat exemplul de mai sus pentru a-ți face o idee despre cât vei plăti atunci când Dacia Spring va fi disponibilă la închiriere în România. Dacă în Franța, prețul pornește de la 7 euro, atunci e posibil ca și companiile de la noi să-și ajusteze prețurile în funcție de ce tarife percep și alții din piața locală.

Cât despre prețul oficial al modelului Spring, Dacia n-a anunțat încă pentru România. Dar în Ungaria, primii 100 de clienți au putut face rezervări în schimbul a 100 de euro, la un preț de 17.800 de euro. 

Citește și: